Nya däck: nya produkter från tillverkare - AllSeasonContact: det nya året-runt-däcket från Continental

AllSeasonContact: Continental presenterar sitt nya året-runt-däck

Nya Däck Publicerat den 2017-05-18 av Yannick O’Conor

Den tyska tillverkaren presenterade sitt nya året-runt-däck: AllSeasonContact.

contiallseasoncontact Det nya däcket AllSeasonContact från Continental ger goda prestanda för stadsbilar som används i tempererade zoner - Copyright © : Continental

Ett året-runt-däck med balanserade prestanda

Ett däck som utöver ett bra rullmotstånd har en bra jämvikt mellan sommar- och vinterprestanda, det är så som Continental presenterar sitt nya året-runt-däck: AllSeasonContact.

När det gäller vinterprestanda anpassar sig Continentals AllSeasonContact till låga temperaturer tack vare gummiblandningen med en bas av kisel och en hög halt av silika. Den tyska tillverkaren utlovar även optimal väghållning på snöiga och våta vägar. När det gäller konkurrerande produkter som till exempel CrossClimate från Michelin eller Vector4Seasons från Goodyear, så garanterar 3PMSF-logon, precis som märkningen M+S, Continentaldäckets goda vinteregenskaper.

allseasoncontactCopyright © : Continental

Om Continental garanterar bra prestanda på vintern, så har man för den sakens skull inte glömt sommaren. Skuldrans öppna område gör att AllSeasonContact bibehåller väghållningen och undviker vattenplaning genom effektiv undanträngning av vattnet. Däckets styva struktur, med minskat antal lameller, ger bättre körprecision och effektivare bromsförmåga på torra sommarvägar. Den tyska tillverkaren har även minskat däckets rullmotstånd tack vare en optimerad mönsterprofil och omarbetad geometri på sidorna, utan att för den sakens skull glömma däckets säkerhet.

Och detta syns direkt på den europeiska märkningen. För 205/55 R16 94V har Continental AllSeasonContact till exempel fått en av de bästa märkningarna när det gäller rullmotstånd, tack vare betyget B som man fick i denna kategori. Utöver detta har man fått A för bromsförmåga på vått underlag för alla dimensioner.

Tillgänglighet

AllSeasonContact däcket är sedan början av maj tillgänglig i 33 storlekar med en diameter på 14 till 18 tum.