Nya däck: nya produkter från tillverkare - Apollo Aspire 4 G: ett däck i de högre prisklasserna med indisk hetta

Apollo Aspire 4 G: ett däck i de högre prisklasserna med indisk hetta

Nya Däck Publicerat den 2012-04-27

Tre år efter uppköpet av Vredestein erövrar det indiska märket Apollo den europeiska marknaden genom att lansera ett däck med höga prestanda. Aspire 4G, som utvecklats tillsammans med den holländska marknadens ingenjörer, riktar in sig på fordons i de högre prisklasserna såsom BMW, Audi och Mercedes.

Foto SE Pneu apollo aspire 4g Copyright © : All rights reserved

Med Aspire 4G spelar Apollo högt. Detta däck med ultrahöga prestanda (UHP) har faktiskt som uppdrag att boosta hela däcksortimentet från den indiska tillverkaren, som ännu inte är så känd i Europa. Man har som mål att konkurrera med de bästa UHP-däcken i sin kategori: Nokian Z G2, Hankook Ventus S1 Evo2 K117 eller Yokohama S.drive AS01.

För att projektet ska lyckas har Apollos ingenjörer arbetat tillsammans med ingenjörer från Vredestein, som köptes för tre år sedan, på en forsknings- och utvecklingsavdelning av allra högsta klass. Denna förening av kompetenser har lett till att man kunnat utveckla ett däck med mycket ”europeiska” egenskaper. Aspire 4G uppvisar mycket aktningsvärda och sportiga prestanda och passar till stora sedanbilar såsom BMW Serie 5, Audi A6 eller Mercedes Klass E.

Prestanda 
• Bra väghållning
• Bra prestanda på vått underlag
• Bra grepp på torrt underlag
• Låg ljudnivå
• Lågt rullmotstånd

 

Konkurrenter till Apollo Aspire 4G

NokianZ G2
HankookVentus S1 Evo2 K117
FuldaSportControl
YokohamaS.drive AS01

Läs mer :

 

Foto SE Projet Lotus Apollo EvonikCopyright © : All rights reserved

Projektet Lotus Exige Apollo Evonik 

För att visa däckets enastående energieffektivitet har Apollo tagit hjälp av kemiföretaget Evonik och av biltillverkaren Lotus. Tillsammans har man utvecklat en prototyp med utgångspunkt från Lotus Exige som ger mycket goda prestanda och låg bränsleförbrukning på en och samma gång.

Evonik har tillhandahållit specialmaterial och modifierat många delar för att minska bilens vikt, till exempel bilrutor av plexiglas.

Tack vare dessa ändringar och tack vare däcket Apollo Aspire 4G har Exige kunnat minska bränsleförbrukningen med 8 %. Däcket har även gjort att rullmotståndet minskat med 10 %.