Nya däck: nya produkter från tillverkare - Bridgestone Blizzak LM-32C, ett vinterdäck för lättare nyttofordon

Bridgestone Blizzak LM-32C, ett vinterdäck för lättare nyttofordon

Nya Däck Publicerat den 2012-10-02

Bättre grepp i snö, bättre bromsförmåga på vått underlag, mer slittåligt: det nya vinterdäcket från Bridgestone har många fördelar. Blizzak LM-32C är avsett för lättare nyttofordon och har till stor del samma teknologier som används för LM-32, märkets vinterdäck för personbilar.

Bridgestone Blizzak LM-32C, vinterdäck för lättare nyttofordon Copyright © : Bridgestone

Med Blizzak LM-32C, har Bridgestone utökat sitt utbud av vinterdäck för skåpbilar och mindre nyttofordon som inte överskrider 3 ton. Däckets prestanda har förbättrats jämfört med LM-18C, föregångaren till LM-32C: effektivt grepp i snö, kortare bromssträcka på vått underlag och mer än 10 % längre körsträcka.

Bra grepp och väghållning på vått underlag

Slitbanan i en riktning är densamma som för Blizzak LM-32, vinterdäcket för personbilar. Slitbanan är utformad för att ge goda prestanda i snö och på vått underlag utan att för den sakens skull kompromissa med väghållningen på torrt underlag.

 Slitbanan på Blizzak LM-32C använder en teknologi med lameller med många vinklar för att maximera greppet i kompakt snö. De många tvärgående kanalerna garanterar bra grepp i ny och lös snö. De djupa tvärgående kanalerna garanterar snabb undanträngning av vatten och slask, vilket minskar risken för vattenplaning. Och slutligen förbättrar skuldrans klackar med 3D-lameller däckets väghållning, även vid full last.

Lång körsträcka

För att förbättra däckets livslängd och hållbarhet har Bridgestone utvecklat en ny gummiblandning och använt lättare material. 

Sammansättningen med hög halt av silika som använts på slitbanan förbättrar både greppet på vått underlag och rullmotståndet, samtidigt som däckets livstid förlängts. Enligt Bridgestone visar de tester som utförts att Blizzak LM-32C ger en körsträcka som är 10 % längre än den som LM-18C har såväl som en förbättring på 21 % när det gäller drivaxelns slitage.

Dessutom har LM-32C en lättare gördel och en optimerad stomme för att förlänga livslängden vid professionell användning.

Se även

Bridgestone Blizzak LM32C: priser

Bridgestone Blizzak LM-32C: dimensioner

Bridgestone Blizzak LM-32C: konkurrenter