Nya däck: nya produkter från tillverkare - Continental VikingContact 7, ett nordiskt odubbat däck

Continental VikingContact 7: den nya specialisten när det gäller nordiska vintrar

Nya Däck Publicerat den 2018-03-19 av Yannick O'Conor

Den tyska tillverkaren Continental har presenterat sitt nya nordiska odubbade däck som ger balanserade prestanda på snö och is: Continental VikingContact 7.

Continental VikingContact 7 Continental VikingContact 7 är ett nytt odubbat nordiskt däck - Copyright © : Continental

Ett däck med balanserade prestanda i krävande förhållanden

Om man talar om hårda vintrar talar man om anpassade däck. I olika förhållanden mellan snö och is är det ibland svårt att köra säkert. Därför har Continental presenterat ett nytt nordiskt däck som ger balanserade prestanda och anpassar sig efter underlaget, vare sig vägarna är bara eller täckta med snö: Continental VikingContact 7.


Prestanda som anpassats för snö och is

Gummiblandningen i VikingContact 7 har utformats för att vara mjuk även i minusgrader. En teknologi med bas av aktiv silika och rapsolja, som ger däcket bättre väghållning på snöiga och hala vägar.

Continental VikingContact 7 Copyright © : Continental

Kombinationen med sammankopplade kanaler tränger snabbt undan överflödigt vatten och slask. Små bryggor, längst ner i kanalerna, förenar de solida blocken med varandra och garanterar stabilitet för hela däcket, i synnerhet i kurvor.

De många lamellerna har placerats så att de skapar små snöfickor vid körning på snöigt underlag. På så vis får däcket bra grepp på snötäckta vägar. Dessa 3D-lameller har även egenskapen att de fungerar som mycket små dubbar på is som förbättrar däckets grepp så att det ger bättre fäste på underlaget.

Enligt Continental kommer VikingContact 7 att vara 7 % effektivare än sina föregångare när det gäller skydd mot vattenplaning. Samtidigt som det har kortare bromssträcka på vått underlag. I slask och på is kommer det att ha en körprecision som är 4 % effektivare samt en förbättring på 2 % på snöiga och torra vägar. Rullmotståndet har även minskats med 3 %.

 

 

Tillgänglighet

Continental VikingContact 7 kommer att finnas tillgängligt under våren 2018 i 112 dimensioner med fälgdiametrar från 14 till 21 tum. De kommer självfallet att ha märkningen 3PMSF (three-peak mountain snowflake) som visar på deras vinterprestanda.

Vissa dimensioner kommer att ha teknologin ContiSeal, som gör att däcket reparerar sig efter en punktering. Andra kommer att ha teknologin Runflat och ytterligare några kommer att vara utrustade med ContiSilent, som minskar bullret vid körning.