Nya däck: nya produkter från tillverkare - Discoverer Winter: det nya vinterdäcket för SUV:ar från Cooper Tire

Discoverer Winter: det nya vinterdäcket för SUV:ar från Cooper Tire

Nya Däck Publicerat den 2017-07-24 av Yannick O’Conor

Den amerikanska tillverkaren Cooper presenterade Discoverer Winter, det nya vinterdäcket för SUV:ar, som hädanefter kommer att vara tillgänglig i hela Europa.

Cooper_Discoverer_Winter_SUV Däcket Cooper Discoverer Winter är ett vinterdäck som utvecklats speciellt för SUV:ar - Copyright © : Cooper Tire

Testad vintertid i de mest extrema förhållanden

Den amerikanska tillverkaren, som är specialist på SUV:ar och fyrhjulsdrivna fordon, har precis presenterat sitt nya vinterdäck som är avsett för den europeiska marknaden: Cooper Discoverer Winter. Det har utvecklats på deras tekniska center i Europa och det nya däcket från Cooper Tire är tänkt att uppfylla de behov som bilister på den europeiska marknaden har under de kallaste månaderna.

Discoverer Winter har tillverkats i Storbritannien och det har genomgått krävande tester när det gäller acceleration och bromsförmåga i Sverige och i Finland norr om polcirkeln. Tester i snö och på is för att däcket från Cooper ska kunna ge de allra bästa vinterprestanda.

Och det är David Coulthard som säger det! Den före detta Formel-1-föraren, som är ambassadör för märket, har varit delaktig i utvecklingsprocessen för Discoverer Winter: ”Det är det säkraste valet för SUV:ar när det gäller grepp, väghållning och bromsförmåga i vinterförhållanden. Det är mycket viktigt att välja rätt däck även för den här typen av fordon. På vintern är min prioritet att jag och mina passagerare åker säkert. Det är med detta i åtanke som Discoverer Winter har skapats”.

Cooper_Discoverer_WinterCopyright © : Cooper Tire

Ett krävande vinterdäck

Kombinationen av runtgående kanaler på de taggiga kanterna i mittpartiet gör att Discoverer Winter får ett bättre grepp i snö enligt Cooper.

En kapacitet som även gäller på is, i slask och på våta underlag tack vare gummiblandningen med silika. Riktningsprofilen förhindrar även att vatten ackumuleras under däcket.

Lamellerna ”3D Micro-Gauge” från Cooper gör att slitbanans klackar förblir stabila under däckets belastning, samtidigt som däckets temperatur bibehålls. Resultatet blir att däcket får bättre väghållning, bättre bromsförmåga och längre körsträcka.

Tillgång

Däcket Cooper Discoverer Winter finns redan nu i 13 dimensioner för fälgdiametrar från 16 till 21 tum.