Nya däck: nya produkter från tillverkare - Dunlop Econodrive: ett säkert och ekonomiskt däck för skåpbilar

Dunlop Econodrive: ett säkert och ekonomiskt däck för skåpbilar

Nya Däck Publicerat den 2012-12-28 av Erik

Econodrive från Dunlop är avsett för lättare nyttofordon och däcket förenar bränsleekonomi, robusthet och lång livslängd med körkomfort. Argument som kommer att tilltala hantverkare och de som ansvarar för företagets fordonspark.

Dunlop Econodrive Copyright © : All Rights Reserved

Att minska driftkostnaderna är något som är mycket angeläget för ägare av lättare nyttofordon, vare sig man är hantverkare eller ansvarar för fordonsparken. Med sitt nya däck vill Dunlop uppfylla deras förväntningar. Econodrive är energisnålare, robustare och bekvämare än sin föregångare, vilket kommer att tillfredsställa de mest krävande förare.

Rullmotstånd

Dunlop Econodrive har många innovationer. Bland dessa finns en ny utformning på stomlagren, en gummiförstärkning (från 0,5 till 1 mm) och högre lager. Tillsammans med en värmebeständig gummiblandning mellan stålbältena, bidrar dessa element till att minska rullmotståndet. Och den nya gummiblandningen med kol/silika förbättrar mönsterprofilens styvhet och ger längre körsträcka.

Tack vare dessa teknologier menar tillverkaren att rullmotståndet minskat med 20 % jämfört med LT 30, föregångaren till Econodrive och man beräknas spara cirka 300 EUR (ca 2500 SEK) tack vare minskad bränsleförbrukning med detta nya däck (jämförelsen utförd med en Volkswagen T5 med däcken 205/65R16C 103/101T och en genomsnittlig bränsleförbrukning på 8,2 l/100 km).

Komfort och lång livslängd

Dunlop Econodrive ger även en mycket bra väghållning tack vare en jämn fördelning av trycket mot kontaktytan med marken och styvare stålbälten (vilket förenklar överföring av sidokrafter och längsgående krafter). Dessutom förbättrar förstärkningen av däckstommen och sidorna däckets robusthet . Med dessa olika innovationer menar Dunlop att man ökat livslängden med 47 % (jämfört med LT 30 för dimensionen 205/65R16C107/105T).

Väghållning på våta vägar

Slitbanan har fyra kanaler som garanterar bra väghållning på våta vägar. Den runtgående mittkanalen och sidokanalerna skingrar vattnet effektivt och på så vis minskar risken för vattenplaning.

Tillgänglighet

Dunlop Econodrive finns i 34 dimensioner, från 175/65R14C till 215/55R16C.

Se även:

>> Dunlop Econodrive: priser
>> Dunlop Econodrive: konkurrenter
>> Dunlop Econodrive: dimensioner