Nya däck: nya produkter från tillverkare - Dunlop Sport Maxx RT 2 presenterar sin SUV-version

Dunlop lanserar SUV-versionen av sitt däck Sport Maxx RT 2

Nya Däck Publicerat den 2018-03-27 av Yannick O'Conor

Dunlop har presenterat den nya versionen av sitt sportdäck Maxx RT 2 för SUV:ar.

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV Dunlop Sport Maxx RT2 SUV kommer att finnas för många olika fordon, till exempel Porsche Cayenne - Copyright © : Dunlop

SUV-hysterin är inte över ännu

När försäljningen av SUV:ar utgör mer än en på tre i Europa, ökar däcktillverkarna sitt utbud för detta segment. Goodyear har lanserat SUV-versionen av Eagle F1 Asymmetric 3. Den brittiska filialen Dunlop är också på gång med Sport Maxx RT 2 SUV. Detta däck är känt för sina sportiga prestanda men ger även en hög säkerhetsnivå för kraftfulla fordon – vanligtvis tyngre som Porsche Cayenne, Audi A8 eller Volkswagen Tiguan.

 

Förbättrade prestanda

Dunlops ingenjörer har arbetat med att anpassa detta sportdäck till SUV:arnas tekniska egenskaper. Slitbanan är större, vilket ger en jämn tryckfördelning mot marken. Detta förbättrar greppet i kurvor och vid körning i höga hastigheter. Gummiblandningen har även ändrats genom att man lagt till kisel för att förbättra drivkraften. Enligt Dunlop skapar den nya gummiblandningen mer friktion mot vägbanan och på så vis får däcket bättre väghållning. Innovationer som är frukten av framgångar inom tävlingssammanhang enligt Mike Rytokoski, marknadsdirektör för Goodyear Dunlop Europe. ”Den framgång som Dunlop haft inom biltävlingssammanhang är en fördel när man ska utforma UHP-däck”, säger han. ”Motorsport är det ultimata testområdet där vi kan samla in maximalt med information och respons från de mest erfarna förarna och på så vis komma ännu längre med våra innovationer”, tillägger han.

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV profilCopyright © : Dunlop

Tillgänglighet

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV finns i 23 dimensioner med fälgdiametrar mellan 17 och 21 tum.