Nya däck: nya produkter från tillverkare - Ett vinterdäck från Nokian med A-märkning för BMW i3

Ett vinterdäck från Nokian med A-märkning för BMW i3

Nya Däck Publicerat den 2015-02-12 av Cédric Pinatel

Nokian har gått samman med BMW i3 för att utrusta bilen med ett vinterdäck som kan skryta med att vara det första med betyget A i sin märkning för energiindex.

Nokian Hakkapeliitta R2 profil En ny version av Nokian Hakkapeliitta R2 med betyget A när det gäller bränsleekonomi sitter nu på BMW i3 - Copyright © : Nokian Tyres

För BMW i3

Rent allmänt är elbilar mindre intressanta att använda när det är mycket kallt eftersom batteriets hållbarhet är direkt beroende av temperaturen. Dessa bilar kan trots detta köra i alla förhållanden och de har sitt eget sortiment med vinterdäck. Så är fallet med BMW i3, en stadsbil som till 100 % går på el och därför har däck med en ganska unik profil: en väl tilltagen fälg, men en mycket smal slitbana.

 

Copyright © :
 

Ett A för energiförbrukning

Nokian presenterar en ny version av Hakkapeliitta, som tagits fram specifikt för BMW i3. Med  Hakkapeliitta R2 kan man minska rullmotståndet med 30 % jämfört med liknande produkter som däcket ersätter, vilket är en viktig fördel när det gäller bilens körsträcka. Detta rullmotstånd är så litet att däcket fått däckmärkningen A för energiindex: detta är första gången för ett vinterdäck. Däckets prestanda är även mycket goda på alla typer av vägar.