Nya däck: nya produkter från tillverkare - Firestone förnyar däck för nyttofordon med Vanhawk 2

Firestone förnyar däck för nyttofordon med Vanhawk 2

Nya Däck Publicerat den 2016-10-09 av Tiphaine Rebondy

Ägare av nyttofordon – nu kommer det ett nytt däck på marknaden: Firestone Vanhawk 2. Däcket har bättre prestanda än föregångaren, bättre resultat i den europeiska märkningen för rullmotstånd och väghållning på vått underlag. Här är ett porträtt av ett däck som är avsett för en intensiv och daglig användning.

Firestone Vanhawk 2 Firestone släpper ett nytt sommardäck för nyttofordon – det avancerade Vanhawk 2 - Copyright © : Firestone 2016

Tåligt däck för daglig användning

Firestone, ett märke som tillhör tillverkarfamiljen Bridgestone, erbjuder från och med januari 2017 ett nytt sommardäck till förare av nyttofordon och ägare av bilparker, Firestone Vanhawk 2.

Nyttofordon behöver tåliga däck som är mångsidiga för att klara av ett stort antal korta resor varje dag, med upprepade starter, stopp och svängar. Firestone Vanhawk 2 har tagits fram för denna typ av användning med utvecklade prestanda för väghållning, komfort och livslängd.

Jämfört med det första Vanhawk har det nya däcket bättre noteringar i den europeiska märkningen med ett B för väghållning på våta vägar, vilket ger en kortare bromssträcka och säkrare väghållning i regn; och ett C för rullmotstånd, vilket ger en bättre bränsleförbrukning.

När kommer det att vara tillgängligt?

Från och med januari 2017 kommer Firestones Vanhawk 2 att finnas på den europeiska marknaden, i 20 dimensioner och därefter i ytterligare två dimensioner senare under året.