Nya däck: nya produkter från tillverkare - Tillverkaren Apollo presenterar sitt nya däck Aspire XP

Genève-salongen: nya Apollo Aspire XP satsar på komfort och säkerhet

Nya Däck Publicerat den 2018-03-19 av Ewa Dwernicki

Den indien-holländska tillverkaren Apollo Vredestein lanserar sitt helt nya sommardäck Apollo Aspire XP. Det kombinera vägkomfort med en hög säkerhetsnivå och det kommer att presenteras på den internationella bilsalongen i Genève, vars portar öppnas för allmänheten mellan den 8 och 18 mars.

Apollo Aspire XP Bilsalongen i Genève 2018 började med att man presenterade nya däck som Apollo Aspire XP som kommer att finnas tillgängligt denna månad. - Copyright © : rezulteo

Ett nytt sommardäckssortiment för att garantera säkerheten

Aspire XP, som ersätter däcksortimentet Aspire 4G och Apterra HP från Apollo, har utformats för personbilar och SUV:ar. Sammanlagt utgörs denna däckfamilj av 52 referenser. Märket har även beslutat sig för att utöka sitt utbud i däckkategorierna 17, 18 och 19 tum genom att erbjuda 20 nya storlekar för segmenten med SUV:ar och personbilar.

Enligt konceptutformarna ska Aspire XP garantera en ”exceptionell körupplevelse på torra och våta vägar”. Det garanterar även att man under forskningens och utvecklingens gång prioriterat säkerhet och komfort. Därför har slitbanan med silika på Aspire XP förbättrat sin väghållning på våta underlag med 22 % jämfört med föregångarna och bromssträckan på torrt underlag har reducerats med 7 %.

Teknologiska framsteg i körkomfortens tjänst

De goda prestanda som Aspire XP har på vått underlag är inte dess enda tillgångar. Man kan även märka en förbättring när det gäller väghållning på torra vägar.

Det är de styva klackarna på den yttre skuldran och slitbanans mitt som minskar bromssträckan med 4 % och som ger en bättre körprecision i dessa förhållanden.

När det gäller komfort så sänker lamellerna inuti däcket ljudnivån påtagligt i bilen och det mjukare materialet som används på sidorna optimerar absorberingen av stötar.

 

Aspire XP har tillverkats i Apollos fabriker i Vredestein i Nederländerna och det kommer att vara tillgängligt i mars månad.