Nya däck: nya produkter från tillverkare - Goodyears nya däck, Eagle F1 Asymmetric 3, för SUV:ar

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: ultrahöga prestanda för SUV:ar

Nya Däck Publicerat den 2018-03-22 av Yannick O'Conor

Den amerikanskat tillverkaren Goodyear har meddelat att det kommer en SUV-version till deras sommardäck Eagle F1 Asymmetric 3. En modell där man fokuserat på bra bromsförmåga i alla förhållanden.

Goodyear_Eagle_F1_Asymmetric3_SUV Det nya Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV har utformats för att ge mycket bra bromsprestanda på alla underlag - Copyright © : Goodyear

Effektiv bromsförmåga på alla underlag

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 kom ut på marknaden 2016 och nu kommer en version för SUV:ar – ett fordonssegment som ökar mer och mer. Om personbilsdäcket redan hade en tydlig förbättring jämfört med föregångaren, så tillkännager den amerikanska tillverkaren nu även nyheter på denna nya version.

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV är utrustad med teknologin Active Braking i alla dimensioner. Denna innovation ökar kontaktytan mot marken vid bromsning, vilket ger ett bättre grepp. Det leder till kortare bromssträckor både på torrt och vått underlag.

Goodyear har även utvecklat en ny gummiblandning – med teknologin Grip Booster – som utgörs av en slitbana som enklare anpassar sig efter vägens form. Vidhäftande kisel ger även däcket bättre grepp på underlaget, vilket i sin tur ger en optimerad bromsförmåga och säkrare körning.

Dessa innovationer gör att Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV har en bromssträcka som är minst 1,2 meter kortare än konkurrenternas på våta och torra vägar, enligt tester som utförts av den tyska oberoende organisationen TÜV SÜD.

Något som Mike Rytokoski, marknadschef för Goodyear Europe, är mycket nöjd med. ”Bromsförmågan är en av däckets viktigaste aspekter, i synnerhet på våta vägar”, förklarade han vid lanseringen av detta nya däck. ”Därför är vi mycket glada över de testresultat som Eagle F1 Asymmetric 3 SUV fått när det gäller bromssträckor, och dessa är betydligt kortare på både torrt och vått underlag jämfört med våra konkurrenter”, tillade han.

 

En stabil och bekväm körning

Goodyear har ansträngt sig när det gäller strukturen på Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, så att den anpassats till tyngre och snabbare fordon. Allt har setts över för att förbättra stabiliteten i höga hastigheter och för att ge bättre grepp i kurvor, samtidigt som man erbjuder ett hållbart gummi. Det nya däcket från den amerikanska tillverkaren har även teknologin Cool Cushion Layer. Den består av olika lager i däcket som hjälper till att minska deformeringen genom att den kontrollerar temperaturen. På så vis får man framför allt lägre rullmotstånd och bättre effektivitet.

 

Tillgänglighet

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV finns redan i en dimension: 255/50 R19 107 Y XL. Ytterligare 27 dimensioner kommer att marknadsföras under den kommande månaden, med fälgdiametrar från 18 till 22 tum.