Nya däck: nya produkter från tillverkare - Goodyear EfficientGrip Compact: ett säkert och ekonomiskt däck för stadsbilar

Goodyear EfficientGrip Compact: ett säkert och ekonomiskt däck för stadsbilar

Nya Däck Publicerat den 2013-05-14 av Anna

Compact har utökat serien EfficientGrip från Goodyear när det gäller prestanda och SUV:ar. Däcket är avsett för stadsbilar och småbilar, det har en kort bromssträcka på både torra och våta vägar och det är ekonomisk tack vare sin långa livslängd och det låga rullmotståndet.

Goodyear EfficientGrip Compact Mönsterstrukturen på Goodyear EfficientGrip Compact anpassar sig efter torra och våta vägar - Copyright © : rezulteo

 

Goodyear EfficientGrip Compact vänder sig särskilt till segmentet med kompaktbilar, stadsbilar eller småbilar, som blir allt fler på den europeiska marknaden. Den har utökat serien EfficientGrip, sommardäck för personbilar från Goodyear. Efter att ha lanserat EfficientGrip SUV år 2012, har tillverkaren i Geneve-salongen 2013 lanserat EfficientGrip Performance, ett däck med höga prestanda som är avsett för småbilar, sedanbilar och familjebilar. Med EfficientGrip Compact, har Goodyear hädanefter en helt ny serie sommardäck. Detta däck med bra betyg förenar säkerhet, tack vare goda prestanda på våta väga, med lång livslängd.

 

 

Bra grepp på våta vägar

 

Grepp Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear
Med betyget B för grepp på våta vägar i den nya däckmärkningen, har Goodyear Efficient Grip en ännu kortare bromssträcka på vått underlag jämfört med föregångaren, Duragrip. För att uppnå denna prestandanivå har däcket en ny design på slitbanan med två breda kanaler, stora extralameller och många greppande kanter som bryter sönder vattenbeläggningen.

 

 

 

Vattenplaning Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear

Den mer rundade däckprofilen gör att vattenansamlingen framför däcket minskas, vilket i sin tur minskar risken för vattenplaning. De breda klackarna på skuldran ökar kontaktytan mot marken vid bromsning och garanterar en ökad styvhet i sidled i kurvor.

 

 

 

Däcket har lång livslängd

Livslängd Goodyear EfficientGrip CompactCopyright © : Goodyear

Goodyear har minskat däckets vikt med 5 %, jämfört med föregångaren, tack vare en optimering av sammansättning och struktur. Däcket värms inte upp lika mycket, rullmotståndet har minskats, vilket ger bättre bränsleekonomi. Det låga rullmotståndet, tillsammans med en mer enhetlig kontaktyta mot marken, gör att däcket slits långsammare och jämnare.

 

 

Tillgänglighet

Goodyear EfficientGrip Compact finns i 26 dimensions i 13, 14 och 15 tum, från 145 70 R13 71T till 195 65 R15 95T.

 

Se även:

>> Goodyear EfficientGrip Compact: priser
>> Goodyear EfficientGrip Compact: konkurrenter
>> Goodyear EfficientGrip Compact: dimensioner