Nya däck: nya produkter från tillverkare - Kumho presenterar Solus HA31 och WinterCraft WP51

Kumho presenterar Solus HA31 och WinterCraft WP51

Nya Däck Publicerat den 2014-06-23 av Anna

Koreanerna hos Kumho har precis presenterat två nya produkter på däcksalongen i Essen, som är avsedda som året-runt-däck respektive vinterdäck.

Kumho Solus HA31 Kumho kommer med två nya produkter till däcksalongen i Essen: Solus HA31 som är ett året-runt-däck och WinterCraft WP51 som är ett vinterdäck - Copyright © : Kumho

Solus HA31, året-runt-däck

Kumho Solus HA31Copyright © : Kumho
I kategorin för året-runt-däck är nya Solus HA31 det senaste tillskottet från den sydkoreanska tillverkaren Kumho. Ett däck som har som princip att kompromissa mellan prestanda för ett sommardäck och tillräcklig drivkraft på is och snö med prestanda som ett vinterdäck, och som sägs vara bättre än föregångaren. När det till exempel gäller väghållning på vått underlag har däcket en optimerad profil för dränering vid körning. När det gäller drivkraft i snö har man utvecklat vissa partier i däckstrukturen. Och förbättringar har även skett när det gäller bränsleförbrukning och kursstabilitet. När det gäller dimensioner finns det inte mindre än 35 storlekar, från 13 till 16 tum.

 

WinterCraft WP51, för vintern

Kumho WinterCraft WP51Copyright © : Kumho
Med WinterCraft WP51 är det nu i kategorin för vinterdäck som Kumho kommer med en ny produkt, vars prestanda annonseras som mycket bättre jämfört med det föregående däcket. Som alltid när en produkt ersätter en annan framhäver tillverkaren även förbättringar när det gäller energieffektivitet (bränsleförbrukning) och inte bara renodlade prestanda, oavsett väg- och väderförhållanden. Däckprofilen har tagits fram för att ge en bättre strukturell styvhetFörmågan att tränga undan vatten har även förbättrats och den nya klackstrukturen ger en bättre styvhet i sidled. WinterCraft WP51 finns i 18 storlekar och täcker diametrar från 14 till 16 tum.