Nya däck: nya produkter från tillverkare - Michelin Pilot Alpin 4: ett vinterdäck med höga prestanda för sedanbilar och sportbilar

Michelin Pilot Alpin 4: ett vinterdäck med höga prestanda för sedanbilar och sportbilar

Nya Däck Publicerat den 2012-12-06

Pilot Alpin 4 är ett nytt vinterdäck i Michelins sportserie som är säkrare, ger bättre kontroll och rörlighet. Slitbanan är helt omarbetat med 3D-lameller och ny gummiblandning: tillverkaren har använt hela sin skicklighet för att kunna erbjuda goda och jämna prestanda. Vi har fått möjlighet att testa detta däck, på isbanor i Lettland, med en Porsche 911 och en Mercedes E 63 AMG.

Däck Michelin Pilot Alpin 4 Copyright © : Michelin

Pilot Alpin 3 är efterföljaren till Pilot Alpin 4 och ett vinterdäck med höga prestanda som hör hemma i sportsortimentet för Michelin. Det passar för personbilar och sportbilar med kraftfulla motorer som behöver bra kontakt med underlaget oavsett vilket skick vägbanan än är i: torr, våt, fuktig, snöig, isig.

Säkerhet i alla situationer
Pilot Alpin 4 ger mycket goda prestanda inom följande områden:

  • Säkerhet: bromsförmåga, bra grepp i kurvor;
  • Rörlighet: drivkraft på hala underlag;
  • Kontroll: filbyte, bra väghållning på alla typer av underlag.
  • Och inte att förglömma den långa livslängden, som alltid är en av Michelins fördelar.

Dessa egenskaper motsvarar bilisternas önskemål enligt en studie där Michelin har frågat fler än 4 000 bilister i Tyskland, Frankrike, Ryssland, Sverige och Kanada. Egenskaperna motsvarar även de mycket viktiga krav som biltillverkare ställer vad gäller säkerhet.

Prestanda för Michelin Pilot Alpin 4
Michelin har låtit TÜV SÜD, en oberoende organisation, testa det nya däckets prestanda. Testerna utfördes på däck med dimensionen 245/40 R 18 V, som köptes på den europeiska marknaden i november 2011. Här är de viktigaste resultaten:

Säkerhet – Michelin Pilot Alpin 4 har en bromssträcka som är två meter kortare än de viktigaste konkurrenterna på våta vägar (i genomsnitt från 80 km/h till fullständigt stillastående).

Kontroll – Pilot Alpin 4 har bättre väggrepp i kurvor på snöigt underlag och bättre väghållning på vått underlag än de viktigaste konkurrenterna.

Rörlighet – Pilot Alpin 4 har en drivkraft på snö och is som är bättre än de viktigaste konkurrenternas.

Konkurrenter till Michelin Pilot Alpin 4

ContinentalContiSportContact TS 830 P
DunlopSP Winter Sport 4D
PirelliWinter 210 Sottozero Serie II
GoodyearUltraGrip Performance 2

Läs också:

 

En särskild riktningsprofil för Porsche

Michelin Pilot Alpin 4 riktningsprofil för PorscheCopyright © :

Michelin Pilot Alpin i A4-serien har en asymmetrisk profil som passar till de flesta märken. Det finns även med en riktningsprofil för fordon av märket Porsche. Detta däck, som utvecklats i samarbete med den tyska biltillverkaren, finns i 19 och 20 tum. Det är avsett för fordon med olika storlek bak och fram.