Nya däck: nya produkter från tillverkare - Michelin Primacy 3: säkerhet framför allt

Michelin Primacy 3: säkerhet framför allt

Nya Däck Publicerat den 2011-11-09

Med nya Primacy 3 erbjuder Michelin en ny referens för däck i de högre prisklasserna. Vilka är fördelarna? Framför allt säkerheten och prestanda, som enligt tillverkaren överträffar konkurrenterna. Däcket har även en mycket lång körsträcka och bränsleförbrukningen har minskats. Saluförs från och med februari 2012.

Efterföljaren till Michelin Primacy HP och biltillverkarnas favorit, Michelin Primacy 3, passar för sedanbilar och stora långfärdsbilar.

Michelin Primacy HP lanserades 2006 och blev snabbt ett referensdäck och favorit bland biltillverkare inom området för däck med höga prestanda. Det har fått omkring 200 godkännanden.

Med Primacy 3 visar Michelin att de utvecklat däckets prestanda ytterligare när det gäller säkerhet under alla slags förhållanden: på torra såväl som våta vägar, på raksträckor såväl som i kurvor.

Tillverkaren, som är trogen sin vana att tänka på jämna prestanda, har även tänkt på att körningen ska vara så ekonomisk som möjligt. Av denna anledning har man ökat körsträckan för Primacy 3 och bidragit till att minska bränsleförbrukningen för de fordon som använder dessa däck. Michelin beräknar att man sparar 70 liter bensin under däckets livslängd.

Säkerhet ”kraft 3”

Enligt tester som utförts av Tüv Süd Automotive och Idiada, två oberoende kontrollorgan, överträffar Michelin Primacy 3 sina konkurrenter på följande punkter:


> Bra bromsförmåga på torrtunderlag

För att komma ner från 100 km/tim till stillastående behöver Michelin Primacy 3 en bromssträcka som är 2,20 meter kortare än konkurrenternas.

> Bra bromsförmåga på vått underlag

För att komma ner från 80 km/tim till stillastående behöver Michelin Primacy 3 en bromssträcka som är 1,50 meter kortare än konkurrenternas..

> Bra kurvtagning på vått underlag

I 90 km/tim ger Michelin Primacy 3 ger bättre väggrepp motsvarande 3 km/h i jämförelse med konkurrenterna.

Konkurrenter till Michelin Primacy 3

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip