Nya däck: nya produkter från tillverkare - Nexen Winguard Sport 2: ett effektivt däck i vinterförhållanden

Nexen Winguard Sport 2: ett effektivt däck i vinterförhållanden

Nya Däck Publicerat den 2017-10-04 av Yannick O'Conor

Med det nya däcket, Winguard Sport 2, utlovar Nexen balanserade prestanda i alla vinterförhållanden för fordon och bilister med högt ställda krav.

Nexen Winguard Sport 2 vinterdäck Nexen Winguard Sport 2 är ett vinterdäck som utlovar balanserade prestanda - Copyright © : Nexen

Ett däck med balanserade prestanda i vinterförhållanden

Balanserade prestanda. Det är målet som Nexen och deras nya Winguard Sport 2 vill uppnå. Med detta nya däck med ultrahöga prestanda – som är avsett för sportiga fordon i de relativt höga prisklasserna – vill den koreanska tillverkaren erbjuda en produkt som fungerar lika bra på torrt, vått, snöigt och halt underlag. Och det vill inte säga lite det, när man vet att dessa olika körförhållanden kräver olika egenskaper på ett däck.

Bättre prestanda än föregångaren

Ersättaren till Nexen Winguard Sport är alltså mycket ambitiös. Enligt tillverkaren kommer däcket att vara bättre på många punkter tack vare betydande innovationer.

Gummiblandningen med hög silikahalt gör att Winguard Sport 2 kan erbjuda bättre prestanda på vått underlag. Polymeren i gummiblandningen är flexibel även i låga temperaturer, vilket ger bättre prestanda på snö och is än föregångaren.

Slitbanans V-formade design har optimerats för att ge effektivare undanträngning av vatten och motverka vattenplaning. De runtgående sicksackformade kanalerna på varsin sida av mittpartiet ger däcket bättre grepp i snö.

En egenskap som även förstärkts med hjälp av Nexens teknologi 3D Winter kerf, som innebär en tandad struktur i kanalerna som gör att blocken förblir styva på vått underlag.

Lamellerna på skuldrornas block ger mer sidokraft, vilket enligt Nexen ger en stabilare körning på hala vägar. Tack vare detta ger däcket en stabilare och jämnare körning i snö och på vått underlag.

Nexen Winguard Sport 2 har även märkningen three peak mountain snowflake (3PMSF), vilket vittnar om dess vinterprestanda.

Tillgänglighet

Däcket Nexen Winguard Sport 2 finns redan nu i 26 dimensioner för fälgdiametrar från 17 till 19 tum.