Nya däck: nya produkter från tillverkare - De nya nordiska däcken Nokian Hakkapeliitta R3 och R3 SUV

Nokian Hakkapeliitta R3 och R3 SUV: maximalt grepp på is och snö

Nya Däck Publicerat den 2018-01-26 av Yannick O'Conor

Den finländska tillverkaren, Nokian, har förnyat sitt sortiment med nordiska däck utan dubbar med Hakkapeliitta R3 och R3 SUV, och dessa däck har anpassats för de allra svåraste vinterförhållanden.

Nokian Hakkapeliitta, dimensioner Nokian Hakkapeliitta R3 är ett nordiskt däck utan dubbar för bilister som ofta kör i snöiga förhållanden. - Copyright © : Nokian

Ett däck som anpassats för de allra svåraste vinterförhållanden i Norden

Nokian presenterade nyligen de nordiska däcken Hakkapeliitta R3 och Hakkapeliitta R3 SUV, som ersätter Hakkapeliitta R2, och de är ännu bättre än föregångaren. Dessa nya odubbade däck ger bekväm och säker körning på is, snö eller de allra kallaste vägar. De är avsedda för bilister som kör i snöiga och bergiga förhållanden och de har anpassats för kraftfulla fordon som till exempel BMW X5 samt hybridfordon eller elbilar som Tesla eller BMW i3.

Nokian Hakkapeliitta R3, märkningCopyright © : Nokian

Nokians nya teknologier i rampljuset

Vinterdäcksspecialisten, Nokian, har utvecklat ett nytt koncept med namnet Artic Sense Grip: en kombination av olika högteknologiska gummisorter, solida block som skräddarsytts och ett stort antal olika lameller på slitbanan. Den nya generationens gummiblandning har en yta med många olika diamantformade mikropartiklar som agerar som nabbar. Denna teknologi gör att man får ett bättre grepp på snö och is, vilket ger bättre prestanda än föregångaren i alla körförhållanden under vintern. Nokian utlovar även ett mindre rullmotstånd med detta däck, vilket medför ”en påtagligt lägre bränsleförbrukning och bättre autonomi för elbilar”.

Nokian_Tyres-Arctic_Sense_GripCopyright © : Nokian

SUV-versionen för Nokian Hakkapeliitta R3 har utformats med samma syfte som R3: för att ge komfort och stabilitet i många olika situationer. Den finländska tillverkaren har även utrustat R3 SUV med sina berömda förstärkta sidor av aramid, för att skydda däcket mot påfrestningar och skärskador och på så vis öka dess livslängd.

Tillgänglighet

Nokian Hakkapeliitta R3 och Hakkapeliitta R3 SUV kommer att vara tillgängliga till hösten 2018, i 68 dimensioner med fälgdiametrar från 14 till 21 tum för R3 och i 63 dimensioner med fälgdiametrar från 16 till 21 tum för SUV-versionen. Notera att det även finns vissa dimensioner som har Nokians Flat Run-teknologi.