Nya däck: nya produkter från tillverkare - Nokian WR SUV 4, nytt högpresterande vinterdäck

Nokian lanserar WR SUV 4 för att komplettera sitt vinterdäckssortiment

Nya Däck Publicerat den 2018-01-12 av Yannick O'Conor

Den finska tillverkaren Nokian lanserar ett nytt vinterdäck för Europa: WR SUV 4. Tre andra däck är avsedda för de nordiska länderna, Ryssland och Nordamerika.

Nokian-Hakkapeliitta-R2-BMWi3 Nokian lanserar ett nytt vinterdäck att utrusta bilen med inför nästa säsong - Copyright © : Nokian-rezulteo

Ett nytt däck för vintrarna i Centraleuropa

Nokian WR SUV 4 är en efterföljare till WR SUV 3, som funnits på marknaden sedan 2013 och det är ett vinterdäck för sportbilar. Den finska tillverkaren, som är specialist inom området, presenterar nu ett däck som anpassats efter vinterväderförhållanden i Centraleuropa. Nokian meddelar att däckets enastående väghållning gör att man kan känna sig lugn även när man kör i höga hastigheter. Detta däck kommer att finnas tillgängligt nu till våren, inför vintersäsongen 2018.

 

Tre nya däck för de nordiska länderna, Ryssland och Nordamerika

 

Vinterdäcket WR SUV 4, som även kommer att vara tillgängligt på andra sidan Atlanten, lanseras tillsammans med tre andra nyheter för hårdare vinerförhållanden i norra Europa, Ryssland och Nordamerika.

De odubbade däcken Hakkapeliitta R3 och Hakkapeliitta R3 SUV kompletterar för övrigt vintersortimenten i dessa länder. De kommer alltså att garantera en bekväm, säker och miljövänlig körning – enligt Nokian – tack vare kombinationen av avancerade teknologier och tillverkarens specialkunskap.

Nokian WR G4 kommer att ersätta året-runt-däcket WR G3 i Nordamerika. Enligt den finska tillverkaren gör däckets balanserade väghållning och effektiva grepp att personbilar får en bra säkerhetsnivå i alla körförhållanden.