Nya däck: nya produkter från tillverkare - Kumho lanserar Ecowing ES31 för småbilar och stadsbilar

Nya sommardäcket Kumho Ecowing ES31: miljövänligt och ekonomiskt

Nya Däck Publicerat den 2018-02-12 av Yannick O'Conor

Den sydkoreanska tillverkaren, Kumho, har presenterat sitt nya miljövänliga sommardäck: Ecowing ES31.

Kumho Ecowing ES31 face Däcket Kumho Ecowing ES31 har anpassats för alla typer av stadsbilar - Copyright © : Kumho

Ett sommardäck för stadsbilar och småbilar

Volkswagen Polo och Golf, Fiat 500, Peugeot 208, Audi A1 och A2, eller Renault Clio. Kumho uppvisar tydligt målen för Ecowing ES31. Detta nya miljövänliga och ekonomiska sommardäck har utformats för att sitta på många olika stadsbilar, småbilar och även vissa medelstora familjebilar. Det positionerar sig ungefär på samma sätt som Ecowing ES01 KH27, som det kommer att ersätta nästa vår.

 

En mycket teknologisk sammansättning för ett miljövänligt resultat

När det handlar om stadsdäck, handlar det om anpassade prestanda. Det är med detta syfte som Kumho utvecklat sitt nya däck. Gummiblandningen S-SBR i Ecowing ES31 har en bas av syntetiskt gummi och kisel som ger bra grepp, vilket ger däcket en bättra energiöverföring till marken samtidigt som det har ett rullmotstånd som snarare är lågt än medellågt. Dessutom har man använt en stor andel mikrosilika, som kallas HDMS, som enligt Kumho ger däcket längre livslängd, i synnerhet på våta vägar.

Kumho Ecowing ES31 profilCopyright © : Kumho

Den asymmetriska profilen med många lameller garanterar, enligt den koreanska tillverkaren, en stabil väghållning tack vare skuldrans förstärkta klackar. Sidorna har även kylflänsar som förbättrar däckets allmänna prestanda. När det gäller bromsförmåga, och i synnerhet på våta vägar, kan Kumho Ecowing ES31 förlita sig på sin slitbanas design. Med fyra breda längsgående kanaler trängs överflödigt vatten effektivt bort, vilket gör att man undviker vattenplaning. Den sydkoreanska tillverkaren meddelar även en förbättring av bromsförmågan på 2 till 5 % jämfört med föregångaren, beroende på körförhållandena.

 

Tillgänglighet

Kumho Ecowing ES31 kommer att finnas tillgänglig till våren i 38 dimensioner med fälgdiametrar från 14 till 17 tum.