Nya däck: nya produkter från tillverkare - Pirelli PZero Nero GT: ett sportdäck som passar till ett stort antal bilar

Pirelli PZero Nero GT: ett sportdäck som passar till ett stort antal bilar

Nya Däck Publicerat den 2013-03-20 av Anna

Pirelli lanserar en ny version av sitt däck med ultrahöga prestanda, PZero Nero. Det har beteckningen GT och är ännu sportigare än sin föregångare. Det passar till förstklassiga småbilar såväl som till sedanbilar och sportbilar och finns i 60 dimensioner. Fördel: lång livslängd utan försämrade prestanda.

Pirelli lanserar sitt nya PZero Nero GT Pirelli lanserar sitt nya PZero Nero GT - Copyright © : Pirelli

I bilvärlden används ofta beteckningen GT för att beskriva ett kraftfullt fordon som ska klara av att köra långa sträckor. Genom att använda denna beteckning för att beskriva den nya modellen i sin serie PZero Nero, bekänner Pirelli färg: PZero Nero GT klarar av att förena mycket höga prestanda och lång livslängd.

För att uppnå detta har tillverkaren jobbat extra mycket med gummiblandningen och med att öka kontaktytan. Det ger en utmärkt väghållning och en mycket god körkomfort. Dessutom är PZero Nero GT tillgängligt för fler bilar: med 60 dimensioner, kommer det även att förföra förare av förstklassiga småbilar (Volkswagen Polo och Golf, Audi A3 såväl som förare av sedanbilar (Opel Insignia, Volvo S60, Mercedes Classe C och till och med Audi A6 eller Mercedes Classe E).

Mycket bra väghållning

Pirellis ingenjörer har omarbetat beståndsdelarna och slitbanans utformning för att åstadkomma ännu bättre väghållning och stabilitet. PZero Nero GT är fortfarande lika effektivt på både torrt och vått underlag, vilket garanterar god säkerhet för dem som gillar kraftfull körning.

Lång livslängd och körkomfort

Enligt Pirelli gör användningen av en ny gummiblandning tillsammans med den ökade kontaktytan med marken att livslängden ökar med 20 % för PZero Nero GT jämfört med PZero Nero, utan att man på något vis kompromissat med däckets sportiga karaktär. Dessutom har körkomforten förbättrats genom minskat rullmotstånd under hela däckets livslängd.

Tillgänglighet

PZero Nero GT finns på världsmarknaden från och med februari 2013. Med 11 nya dimensioner i 17, 18 och 19 tum blir PZero-serien en av de mest kompletta på marknaden för däck med ultrahöga prestanda. 

Se även:

>> PZero Nero GT: priser  
>> PZero Nero GT: konkurrenter  
>> PZero Nero GT: dimensionser