Nya däck: nya produkter från tillverkare - Turanza T005, det nya premiumdäcket från Bridgestone

Turanza T005, det nya premiumdäcket från Bridgestone

Nya Däck Publicerat den 2017-10-05 av Yannick O’Conor

Bridgestone presenterade sitt nya däck för personbilar, Turanza T005, på ett evenemang i Grekland. Det kommer att ersätta T001 EVO när det kommer ut i januari 2018.

Bridgestone_Turanza_market_vat Nya Bridgestone Turanza T005 har utvecklats för att ge säkerhet och kontroll, i synnerhet på vått underlag - Copyright © : Bridgestone / Tom Joy

Ett däck som anpassats till de europeiska kundernas vanor

När Bridgestone talar om sitt klientel, talar man om ”Boss” (chef). På så vis talar man om att kunden är kung hos den japanska tillverkaren. Bridgestone har alltså intervjuat tusentals europeiska kunder för att försöka förstå deras behov och deras förväntningar när det gäller däck: säkerhet. Att ha kontroll samtidigt som körkänslan bibehålls. Och om däcket även förbrukar så lite energi som möjligt, så är det ännu bättre.

Bridgestone Turanza T005 visades för partners under högtidliga omständigheter i Aten i Grekland och för allmänheten på den internationella bilsalongen i Frankfurt (IAA) monterat på en Lexus LC500h och det ska motverka de problem som europeiska bilister uttryckt. ”Nya Turanza T005 står i centrum för våra erbjudanden med mycket höga krav”, sa Jakob Ronsholt, produkt-VD hos Bridgestone EMEA, under presentationen av däcket. ”Vi har analyserat kundernas behov ingående för att tillverka ett däck utifrån de högt ställda förväntningarna.”

Bridgestone_Turanza_T005_profilCopyright © : Bridgestone / Tom Joy

Kontroll och säkerhet även i regnigt väder

För att uppfylla detta säkerhetskrav hos de europeiska kunderna har Bridgestone utvecklat ett däck som gör att bilisterna kan ha kontroll i alla förhållanden. Till detta har den japanska tillverkaren använt sin teknologi NanoPro-Tech till sitt Turanza T005. Denna polymer, tillsammans med en gummiblandning med hög silikahalt, ger en bra väghållning på våta ytor och en minskad bränsleförbrukning. Dessutom har slitbanans design utformats för att ge en effektiv undanträngning av vatten och på så vis motverka vattenplaning.

Enligt Bridgestone, kommer Turanza T005, som ska ersätta T001 EVO, att ha en livslängd som är 10 % längre jämfört med föregångaren. I den europeiska märkningen fick däcket betyget A i alla dimensioner för bromsförmåga på vått underlag och A eller B för rullmotstånd.

Bridgestone_Turanza_SVCopyright © : Bridgestone / Tom Joy

Tillgänglighet

Bridgestone Turanza T005 kommer att vara tillgängligt redan i januari 2018 i 101 dimensioner för diametrar mellan 14 och 21 tum. Tillverkaren förutspår 48 nya dimensioner 2019.

Detta däck har redan valts av flera biltillverkare, till exempel Audi och Mercedes, för att sitta som förstamontering på deras fordon.