Nya däck: nya produkter från tillverkare - Två nya däck med höga prestanda hos Cooper

Två nya däck med höga prestanda hos Cooper

Nya Däck Publicerat den 2015-10-22 av Alexandre Lenoir

Den amerikanska tillverkaren Cooper lanserar två nya däck med höga prestanda, Cooper Zeon CS8 och Cooper Zeon 4XS Sport.

Cooper Zeon CS8, slitbana med höga prestanda Cooper släpper två nya personbilsdäck som utlovar mycket när det gäller prestanda! - Copyright © : Cooper Tire

Däcket Cooper Zeon CS8 är avsett för personbilar och det fick A i bromstester på vått underlag. Detta däck, som utvecklats tillsammans med den före detta formel-1-föraren David Coulthard, ersätter Zeon CS6 och det har precis förstärkt Coopers offensiv inom segmentet för höga prestanda.

Utformningen av de runtgående kanalerna på slitbanan ger effektiv undanträngning av vatten, vilket minskar risken för vattenplaning samt förkortar bromssträckan. Klackarna som sitter i följd minskar i sin tur bullernivån vid körning.

När det gäller bränsleekonomi har gummiblandningen tagits fram för att garantera väghållningen utan att det sker på rullmotståndets bekostnad och på så vis gynna bränsleekonomin.

På själva däcket gör den indikator som kallas Wear Square att man snabbt kan se slitagenivån enligt en kod som utvecklas i fem steg, från en fullständig fyrkant till ett utropstecken som innebär att det är dags att bege sig till verkstaden.

Copyright © :
 

Zeon 4XS Sport – som ersätter 4XS och XST-A – är, enligt vad man säger, ett däck som tagits fram för SUV:ar i kategorierna kompakta och stora, ett segment som inte känner av försäljningskrisen i Europa. Precis som sin kusin, CS8, ger dess slitbana effektiv undanträngning av vatten och en bred mittkanal förbättrar styrningen och responsen vid ratten.

För att minska resonansbullret, är klackarna på slitbanan uppdelade i klackar med olika storlekar. Och för att gynna väghållning på vått underlag (däcket fick kriteriet A här), accelereras temperaturstigningen av lameller med integrerade 3D-punkter. Stommens lätta utformning minskar vikten för sådant som är ofjädrat och förbättrar energieffektiviteten.

Copyright © :
 

 

Tillgänglighet och priser för dessa två nyheter har ännu inte tillkännagivits.