Nya däck: nya produkter från tillverkare - Det nya året-runt-däcket Uniroyal AllseasonExpert 2

Uniroyal AllseasonExpert 2: säkerhet på vått underlag hela året

Nya Däck Publicerat den 2018-04-26 av Yannick O'Conor

Den amerikanska tillverkaren Uniroyal presenterar sitt nya året-runt-däck: AllSeasonExpert 2. Ett däck där man fokuserat på säkerhet på vått underlag under hela året.

Uniroyal All Season Expert 2 Uniroyal AllseasonExpert 2 är ett året-runt-däck som ger säker körning på vått underlag - Copyright © : Uniroyal

Ett säkert och pålitligt däck

När det gäller den nya generationen året-runt-däck som ersätter det första med namnet AllSeasonExpert, har Uniroyal satsat allt på säkerheten. Tillverkaren, som är en bra expert när det gäller regnigt väder, presenterar AllSeasonExpert 2 och dess goda prestanda på vått underlag.

 

Inte enbart effektivt på vått underlag

Uniroyal AllSeasonExpert 2 har utformats för att ge goda prestanda på vått underlag. Slitbanans design, som påminner om den som finns på den amerikanska tillverkarens vinterdäck, motverkar effektivt vattenplaning, enligt märket. Detta året-runt-däck har även teknologin Shark Skin. Denna innovation – som inte är ett riktigt hajskinn men imiterat dess fjälliga struktur – kan tränga undan vattnet under däcket. Resultatet blir att vattnet passerar utan turbulens, vilket gör att däcket kan köra helt säker i full hastighet genom pölar. 

Slitbanans mittparti består av ett enda block, vilket gör att däcket blir extra stabilt. De breda skuldrorna på AllseasonExpert 2 förstärker även denna aspekt samtidigt som däcket körprestanda förbättras, enligt Uniroyal.

Däckets profil ger jämna prestanda under både sommar och vinter. De solida blockens och de många lamellernas placering på slitbanan gör att snön pressas samman, vilket ger stabil körning på detta underlag. Allt garanterar kortare bromssträckor både på torrt och snöigt underlag.

 

Tillgänglighet och prestandamärkning

Året-runt-däcket finns redan nu i 9 dimensioner med fälgdiametrar från 13 till 16 och Uniroyal AllseasonExpert 2 har fått betyget C på de flesta dimensionerna för bromssträcka på vått underlag, och en dimension fick betyget B för detta kriterium. När det gäller rullmotstånd har det fått märkningen F eller E, och en dimension fick betyget C. 

Se det nya året-runt-däcket Uniroyal AllseasonExpert 2 på video: