Nya däck: nya produkter från tillverkare - Uniroyal MS Plus 77, optimerat för körning på våta vägar

Uniroyal MS Plus 77, optimerat för körning på våta vägar

Nya Däck Publicerat den 2013-10-31 av Erik

Hos Uniroyal förbereder man sig på vintersäsongen genom att presentera ett nytt däck med goda prestanda i extrema vinterförhållanden. MS Plus 77 kommer att finnas i ett stort antal storlekar.

 Uniroyal MS Plus 77 Däcket Uniroyal MS Plus 77 visar upp intressanta prestanda på vägar med extrema vinterförhållanden - Copyright © : Uniroyal

Det älskar fuktighet

  MS Plus 77 ersätter MS Plus 66 vinterdäcksserien Uniroyal. Det sägs vara bättre än sin föregångare, i synnerhet när det gäller vissa viktiga kriterier för vinterkörning. Det nya däcket fungerar mycket bra på våta vägar och MS Plus 77 kommer till exempel att kunna tränga undan 25 liter vatten i sekunden i en hastighet på 80 kilometer i timmen. Med 25 liter vatten i sekunden skulle man kunna fylla ett badkar på mindre än 6 sekunder. Denna kapacitet möjliggörs av en ny gummiprofil, som optimerats för undanträngning av vatten och för att undvika vattenplaning.  Tack vare stora klackar på skuldrorna, bibehåller däcket i övrigt en god kontroll på vägbanan, även om underlaget är dåligt.  Minskad risk för vattenplaning med fem procent och bromssträckan på vått underlag har minskat med två procent.

 

Bättre väggrepp i snö och halka

Den nya lamellkonstruktionen gör att däckets grepp blir bättre på snö och is. Distanshållarna på däcket gör att lamellerna håller sig öppna så att de bättre kan tränga igenom mikrovattenbeläggningen på is och samtidigt bibehålla maximal drivkraft på detta underlag och även i snö.

Uniroyal MS Plus 77 på snöCopyright © : Uniroyal

52 dimensioner finns

Det nya MS Plus 77 vänder sig till många eftersom Uniroyal redan har tänkt sig en omfattande serie med 52 olika dimensioner totalt och med gummiblandningar som är godkända för maxhastigheter på 190 till 240 kilometer i timmen. Av dessa 52 dimensioner är 46 anpassade för en diameter på 15 till 18 tum och de övriga sex för SUV-fälgar på 16 till 18 tum. Vare sig det handlar om småbilar eller crossover-fordon, så kommer detta nya däck att sitta på ett stort antal fordon.