Nya däck: nya produkter från tillverkare - Uniroyal RainSport 3: regndäckets återkomst

Uniroyal RainSport 3: regndäckets återkomst

Nya Däck Publicerat den 2014-05-12 av Anders

För att presentera sitt nya däck RainSport 3, tog tillverkaren, Uniroyal, med oss till ett akvarium. Ett val som förklaras av att den teknik man använt sig har hämtat inspiration från hajskinn.

Uniroyal RainSport 3 däck som inspirerats av hajskinn Uniroyal RainSport 3, däck med teknik som inspirerats av hajskinn - Copyright © : Uniroyal

För att lansera sitt mest extrema däck i serien tog tillverkaren Uniroyal med oss till Valencia i Spanien, som är ett av Europas varmaste områden. Det kan tyckas motsägelsefullt eftersom tillverkaren anser sig vara den som uppfann regndäcket. Men valet får sin förklaring när presskonferensen äger rum i ett akvarium, där man är omgiven av hajar. Anledningen till att man valt den här platsen var att tillverkaren ville visa sambandet mellan den nya teknik som används och dessa rovdjur. 

 

En aggressiv profil

Uniroyal RainSport 3 i regnCopyright © : Uniroyal
Däcket Uniroyal RainSport 3 har optimerats för goda prestanda på vått underlag. Den asymmetriska slitbanan återspeglar perfekt syftet med detta däck: optimal undanträngning av stora vattenmängder och ett bra skydd mot vattenplaning. Dessutom lägger man märke till dränerande lameller som går över mönsterstrukturen och formar ett stort antal kanter.

Men RainSport 3 är inte ensidigt och fungerar även på underlag som inte är våta. Ambitionen är att däcket ska erbjuda mycket dynamiska egenskaper och ge en sann sportkänsla, något som de styva gummiklackarna på skuldran vittnar om. 

 

Teknologin Shark Skin Technology (SST)

Uniroyal RainSport 3 och teknologin SSTCopyright © : Uniroyal
Uniroyal som presenterar sig som uppfinnare av regndäcket har gått in i en mycket viktig fas inom sitt område med RainSport 3, vars teknologi för undanträngning av vatten inspirerats direkt av hajskinn. Ett koncept som redan finns inom simning, med de kända Speedo-dräkterna som inte längre är tillåtna i tävlingssammanhang på grund av att simmare som använder dessa dräkter får för stora fördelar.

Shark Skin Technology kännetecknas av slitbanans genomarbetade utformning i däckets kanaler. Denna teknologi har som mål att främja vattencirkulationen och begränsa stora vattenflöden. Teknologin har till och med vunnit ett pris, IF product design award 2014.

 

Tillgänglighet 

Uniroyal RainSport 3Copyright © : Uniroyal

Däcket Uniroyal RainSport 3 finns i 106 olika dimensioner från 14 till 21 tum, med 13 utformningar som är avsedda för SUV:ar.

 

 

 

 

 

 

Se även

>> Uniroyal RainSport 3: priser
>> Uniroyal RainSport 3: konkurrenter
>> Uniroyal RainSport 3 : dimensioner 

 

 


Uniroyal RainSport 3: test >>