Nya däck: nya produkter från tillverkare - Uniroyal RainSport 3: test

Uniroyal RainSport 3: test

Nya Däck Publicerat den 2014-05-12 av Anders

För att testa deras nya RainSport 3, har tillverkaren, Uniroyal, tagit med oss till Valencia-banan i Spanien. Syftet är att man vill visa det nya däckets homogena sammansättning.

Uniroyal RainSport 3 MiniCooper på banan Tillverkaren, Uniroyal, har tagit med oss till Valencia-banan i Spanien för att testa det nya däcket RainSport 3 - Copyright © : rezulteo

Vid ratten på en Mini JCW Challenge

Vi fick testa under olika förhållanden. Det första var på en karting-bana där vi körde riktiga tävlingsbilar, Mini John Cooper Works Challenge.

Den mycket slingrande banan, med snäva passager och olika kurvor kräver många olika styrvinklar.

Fordonens aggressiva geometri, det ojämna underlaget och den tekniska banan utsätter däcken för svåra prövningar. I dessa (alltför?) krävande villkor för ett personbilsdäck klarade sig RainSport med utmärkta resultat. Som helhet ger däcket en positiv känsla och visar sig vara anpassningsbart, även om det inte utformats för bankörning.

På bana

För att få en uppfattning om däckens potential i autentiska förhållanden bad Uniroyal oss att utvärdera dem på Valencia-banan under något speciella förhållanden. Banan var uppdelad i olika delar som växlade mellan torra och våta zoner. I dessa förhållanden briljerar RainSport 3. Det har goda prestanda på torrt underlag, även om det inte är lika precist som ContiSportContact 5, och uppvisar mycket goda resultat. Däcket är följsamt och ger en konsekvent känsla på alla fordon som deltog i testet (Golf 7 GTiSeat Leon TFSi 180 hästkrafter, Mercedes GLA etc...).

Uniroyal RainSport 3 test på banaCopyright © : rezulteo

RainSport 3 hade stora förväntningar på sig i de våta partierna och ingen blev besviken. Däcket visade sig vara enastående effektivt. Trots det höga vattenståndet trängs vattnet undan på ett säkert sätt och fordonet garanteras en trygg och stabil körning. Kurvtagningen är precis och även vid en överdriven körteknik visar sig däcket fungera perfekt genom att bemästra understyrning och överstyrning.

 

Slutsats

Enligt Uniroyal överträffar RainSport 3 sin föregångare med 8 % kortare bromssträcka på vått underlag, men däcket har även en bättre väghållning och energieffektivitet. Även om vi nu inte fick tillfälle att utvärdera dessa framsteg, så fick vi i stället möjlighet att uppleva den säkerhet och enhetlighet som däcket uppvisar och som positionerar det som ett säkert kort inom sitt segment.

 

Se även

>> Uniroyal RainSport 3: priser
>> Uniroyal RainSport 3: konkurrenter
>> Uniroyal RainSport 3 : dimensioner 

 

<< Uniroyal RainSport 3: regndäckets återkomst