Nya däck: nya produkter från tillverkare - Vredestein lanserar Wintrac Xtreme S, ett nytt vinterdäck med höga prestanda

Vredestein lanserar Wintrac Xtreme S, ett nytt vinterdäck med höga prestanda

Nya Däck Publicerat den 2013-09-25 av Anders

Hos Vredestein håller man redan på att förbereda för vintern. De som gillar sportig körning i kalla temperaturer kan räkna med Wintrac Xtreme S, ett nytt vinterdäck med höga prestanda.

Vredestein Wintrac Xtreme S Nya Wintrac Xtreme S från Vredestein har allt som krävs av ett högprestandadäck för att köra på vintervägar - Copyright © : Vredestein

Bättre än Wintrac Xtreme

Vredestein Wintrac Xtreme SCopyright © : Vredestein

Hos nederländaren Vredestein håller man på att förbereda sig för vintern. Tillverkaren har precis presenterat Wintrac Xtreme S, som logiskt ersätter Wintrac Xtreme helt enkelt. Det nya däcket presenteras som bättre inom alla områden jämfört med föregångaren.

 

 

 

 

 

Ett däck med höga prestanda

Vredestein Wintrac Xtreme SCopyright © : Vredestein
Här snackar vi om ett vinterdäck med höga prestanda som är framtaget som en sportmodell för att monteras på fälgar med stor diameter, på mer eller mindre kraftfulla bilar. Det är avsett för höga prestanda och det finns med högt hastighetsindex (Y: 300 km/tim).

Wintrac Xtreme S bygger i synnerhet på Internal Sipe Locking Technology för att garantera maximal stabilitet i regn och på ytor som inte är snötäckta, tack vare ett gediget arbete med däckets lamellstruktur och att det anpassar sig vid dynamisk belastning. 

 

Bra grepp på snöiga vägar

Vredestein Wintrac Xtreme SCopyright © : Vredestein

Vredestein annonserar även bättre kapacitet än någonsin i snö, halka och slask, vare sig det gäller grepp eller styrförmåga. Däckets slitbana har två typer av lameller: raka lameller på mittpartiet som är framtagna för att ge bästa möjliga drivkraft i snö och på is samtidigt som bromssträckan minskas på denna typ av underlag. På skuldrorna är lamellerna däremot formade i sicksackmönster för att garantera en bra väghållning på hala ytor. Slutligen finns det även en ny typ av kanal som optimerar undanträngningen av vatten och bibehåller greppet på vått underlag.

Tack vare en omarbetad och korrigerad gummiblandning får Wintrac Xtreme S även längre livslängd och ett bättre rullmotstånd.

Slutligen utvärderas däckets stil av Giugiaro, precis som alltid när det gäller sportprodukter från Vredestein.

 


Tillgänglighet

Vredenstein Wintrac Xtreme S kommer att finnas i tolv olika storlekar, från 16 till 19 tum.