Nya däck: nya produkter från tillverkare - X-Ice 3: det nya referensdäcket inom det nordiska segmentet från Michelin

X-Ice 3: det nya referensdäcket inom det nordiska segmentet från Michelin

Nya Däck Publicerat den 2012-10-02

X-Ice 3 presenterades offentligt på Moskva-salongen och det blev den nya fanbäraren för det nordiska segmentet från Michelin. Det ger bättre säkerhet och drivkraft på snö och is än sin föregångare. Det består av olika gummiblandningar, 3D-lameller, mikropumpar: den tredje generationens Winter Grip-teknologi erbjuder intressanta innovationer.

Michelin X-Ice 3 Copyright © : rezulteo

Däcket Michelin X-Ice 2 lanserades för bara fyra år sedan och det blev en referens inom det konkurrenskraftiga segmentet av nordiska däck utan dubbar, både på den franska marknaden och i andra länder, till exempel Ryssland och Sverige. Denna ryktbarhet beror på de enastående resultat som de fick i flera tester

Enligt Michelin är X-Ice 3 avsett för småbilar och sedanbilar och det har markanta förbättringar vad gäller bromssträcka och drivkraft på halt underlag. 

Bättre på snö, bättre på halt väglag

 Tester som Michelin utfört visar på förbättringar vad gäller X-Ice 3 jämfört med föregångaren.

 Bromsning: X-Ice 3 har en bromssträcka som är 7 % kortare på is och 3 % kortare på snö. Tester utförda med en fartminskning från 20 till 5 km/tim på däck med dimensionen 205/55R16.

Bromssträcka för Michelin X-Ice 3 jämfört med Michelin X-Ice 2Copyright © : Michelin

Drivkraft: accelerationskapaciteten har förbättrats med 17 % på is och 6 % på snö. Testerna har utförts med en acceleration från 5 till 20 km/tim och med en fartminskning på 20 till 5 km/tim på däck med dimensionen 205/55 R16. 

Accelerationskapacitet och drivkraft för Michelin X-Ice 3Copyright © : Michelin

Michelin försäkrar att dessa förbättringar inte uppnåtts på bekostnad av balanserade prestanda. X-Ice 3 förblir ett mångsidigt däck som anpassar sig till alla vinterförhållanden: snö, is, regn, mycket låga temperaturer …

Det ger fortfarande en mycket bra energieffektivitet tack vare det låga rullmotståndet och den långa körsträckan.

Se även:

> Michelin X-Ice 3: teknologi
> Michelin X-Ice 3: konkurrenter
> Michelin X-Ice 3: dimensioner