Nya däck: nya produkter från tillverkare - Yokohama presenterar sitt nya däck i serien Geolandar

Yokohama Geolandar M/T G003: alla typer av terräng med visuell teknologi

Nya Däck Publicerat den 2018-03-20 av Yannick O'Conor

På den internationella bilsalongen i Genève presenterade Yokohama ett nytillskott i sin serie med däck för SUV:ar och pickuper, Geolandar M/T G003.

Yokohama Geolandar M/T G003 Yokohama Geolandar M/T G003 finns redan i USA och kommer att vara tillgängligt till våren i Europa - Copyright © : Yokohama

En aggressiv profil som anpassats efter alla typer av terräng

Geolandar M/T G003 finns i USA sedan juli 2017 och nu presenterades det på den internationella bilsalongen i Genève i samband med lanseringen i Europa. Det är avsett för medelstora och stora SUV:ar och pickuper och däckets ambition är att ge bra prestanda för dem som älskar extrem körning, vare sig det handlar om jordigt, grusigt, stenigt eller lerigt underlag.

Enligt Yokohama är det tack vare de många nyheterna jämfört med föregångaren som Geolandar M/T G003 kan vara så effektivt i alla förhållanden. För att skapa detta nya däck har tillverkaren tagit hjälp av respons från deltagare på de största offroad-sammankomsterna i världen. 

Slitbanans design, med breda djupa kanaler minskar bullret vid körning på lerigt och stenigt underlag samtidigt som det ”gräver” sig ner in i dessa underlag för att ge ett bättre grepp. Klackarnas små lameller förbättrar å sin sida väghållningen på våta vägar och hårt underlag.

Yokohama Geolandar M/T G003Copyright © : rezulteo

Det finns skydd mot småsten och lera längst ner i mönsterstrukturen, så att gummit inte förstörs. Detta ger enligt Yokohama däcket en längre livslängd, samtidigt som Geolandar M/T G003 får ett djupare grepp i underlaget.

Däckets sidor är förstärkta för att skydda mot skärskador samt ge en ny kontaktyta i djup lera. De förstärkta sidorna tilltalar offroad-älskare visuellt samtidigt som de enligt Yokohama ökar drivkraften påtagligt.

På vägar ger Yokohama Geolandar M/T G003 en tyst och bekväm körning som påminner om föregångarnas.

 

Tillgänglighet

Yokohama Geolandar M/T G003 kommer att finnas tillgängligt till våren i 23 dimensioner med fälgdiametrar från 15 till 20 tum.