Nya däck: nya produkter från tillverkare - Presentation av det nordiska däcket Yokohama IceGuard IG60

Yokohama IceGuard IG60: det nordiska däcket för alla vinterförhållanden

Nya Däck Publicerat den 2018-03-13 av Yannick O'Conor

Yokohama presenterade sitt nya odubbade nordiska däck i samband med den internationella bilsalongen i Genève: IceGuard iG60.

Yokohama iceGUARD_iG60 Yokohama IceGuard IG60 är avsett för bilister som är vana vid extrema vinterförhållanden - Copyright © : Yokohama

Ett däck som först och främst är avsett för de nordiska länderna

På bilsalongen i Genève presenterade Yokohama det senaste tillskottet i serien IceGuard med iG 60. Detta odubbade nordiska däck för personbilar kommer först och främst att släppas på den nordeuropeiska och ryska marknaden, och därefter successivt i andra europeiska och asiatiska länder. Dessutom finns IceGuard iG 60 redan i Japan under namnet IceGuard 6.

Yokohama_iceGUARD_iG60Copyright © : Yokohama

Prestanda som anpassats för hårda vintrar

För IceGuard-serien nordiska däck har Yokohama tagit fram tre viktiga områden: effektivitet på is, livslängd och låg bränsleförbrukning. Med IG 60 har den japanska tillverkaren lagt till en fjärde egenskap som drastiskt förbättrar det nya däckets prestanda på vått underlag.

Den asymmetriska profilen på IceGuard IG 60 har utvecklats så att däcket får förbättrade prestanda på is tack vare en större kontaktyta mot vägen. En egenskap som kompletteras av gummiblandningen som ger bättre grepp på vintern. Mikroskopiska ”ballonger” i gummit absorberar överflödigt vatten på marken och förhindrar slirning samtidigt som silika gör att gummit förblir mjukt trots kylan. Apelsinoljan, som är en specialitet för tillverkarens däck, ger däcken längre livslängd samtidigt som en hög prestandanivå bibehålls hela tiden. Yokohama avancerar tack vare denna teknologi och det nya däcket kommer att vara 15 % effektivare på is och 5 % på vått underlag jämfört med föregångaren IceGuard IG50 Plus.

Slitbanans dubbla mikrokanaler ger även bättre grepp på is. Med hjälp av slitbanans yttre del får däcket optimala prestanda i snö. 3D-lamellerna på de solida blocken ger bättre hållbarhet och garanterar en precis och stabil styrning enligt Yokohama.

Tillgänglighet

Det nordiska däcket Yokohama IceGuard IG60 släpps till hösten i 102 storlekar med en fälgdiameter på 13 till 19 tum.