Nya däck: nya produkter från tillverkare - Yokohama lanserar året-runt-däcket BluEarth-4S AW21 i Genève

Yokohama lanserar året-runt-däcket BluEarth-4S AW21

Nya Däck Publicerat den 2018-03-20 av Yannick O'Conor

Yokohama presenterade sin senaste europeiska modell för året-runt-däck på den internationella bilsalongen i Genève: BluEarth-4S AW21.

Yokohama_Bluearth4S Året-runt-däcket Yokohama BluEarth 4S AW21 är avsett för användning hela året - Copyright © : Yokohama

Ett nytt året-runt-däck

Yokohama är en av få tillverkare som inte har ett året-runt-däck på den europeiska marknaden, men detta har man nu åtgärdat på den internationella bilsalongen i Genève genom att presentera det nya däcket BluEarth-4S AW21. Det är avsett för stadsbilar som kör där det inte är så mycket snö och där temperaturen inte sjunker för lågt. Det ger goda prestanda oavsett årstid och väderförhållanden.

Yokohama_BluEarth4SCopyright © : Yokohama

En vinterteknologi för prestanda hela året

Yokohama BluEarth-4S AW21 kombinerar prestanda för sommar- och vinterdäck och det har de senaste vinterteknologierna från den japanska tillverkaren. Kombinationen av olika V-formade och horisontella kanaler ger en hög prestandanivå på våta, hala och snöiga vägar.

Allt detta understöds av en gummiblandning – liknande den som används i Yokohama Wdrive V905 – med silika och polymer som tål kyla. Det har fått märkningen ”Snowflake Mark”, som vittnar om dess vinterkapaciteter, i American Society for Testing and Materials (ASTM), en av världens största organisationer för standardisering. 

När det gäller sommarkapaciteter har BluEarth 4S AW21 en ny design på slitbanan, som utformats för att öka kontaktytan mellan däcket och vägen. En egenskap som gör att däcket är effektivare på torrt underlag samtidigt som dess livslängd ökar. Året-runt-däcket från Yokohama är även ganska brett, i synnerhet tack vare skuldrornas klackar med de många lamellerna, vilket enligt tillverkaren ger optimala prestanda på torrt underlag.

 

Tillgänglighet

Yokohama BluEarth 4S AW21 kommer att finnas tillgängligt till våren i 30 dimensioner med fälgdiametrar från 14 till 19 tum. Den japanska tillverkaren har redan bestämt sig för att utöka antalet dimensioner.