Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Falken signerar ett partnerskap med Liverpool Football Club

Falken signerar ett partnerskap med Liverpool Football Club

Tillverkare Publicerat den 2017-07-26 av Yannick O’Conor

Tillverkaren Falken tillkännagav att man signerat ett partnerskap som ska gälla i flera år med Liverpool Football Club.

Falken_LFC Tillkännagivande av partnerskapet mellan Liverpool och Falken gjordes i Hongkong med klubbens spelare närvarande - Copyright © : Falken / Liverpool FC

Ett partnerskap som gäller i flera år

Under sin turné i Asien tog Liverpool tillfället i akt i Hongkong för att offentliggöra partnerskapet med Falken under de kommande åren. Den japanska tillverkaren blir därmed ”officiell global däckpartner för Liverpool FC”. Ett byte av tillverkare för den mytiska engelska klubben som sedan 2009 haft ett partnerskap med Maxxis.

Utöver den prestige som det innebär för den japanska tillverkaren att ha ett partnerskap med en av världens mest populära klubbar, så kan Falken använda lagets logga i sina kommande reklamkampanjer.

Partnerskapet innebär även att Falken kan göra reklam på Anfield-stadion, hemarena för Liverpool FC, samt få tillgång till spelare och vissa före detta spelare i klubben när det gäller deras kommunikation.

Satoru Yamamoto, verkställande direktör på Summitomo Rubber Industries, moderbolag för Falken, har visat sin entusiasm när det gäller signeringen av det nya partnerskapet med den engelska klubben: ”Vi är väldigt glada över att bli partners till en så prestigefylld fotbollsklubb som Liverpool. Vi tror på en mycket givande framtid och vill börja samarbeta så snart som möjligt [...] Vi är även glada över att på nytt bekräfta vårt engagemang i fotbollsvärlden samtidigt som vi bygger upp vår globala strategi.”

Med detta partnerskap ger sig Falken in på den engelska fotbollsmarknaden efter många år i Tyskland som sponsor åt flera lag i Bundesliga.

>> Mer information om partnerskap mellan fotbollslag och däcktillverkare