Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Däckteknologi från Goodyear för elbilar

Goodyear presenterar sin nya teknologi Electric Drive för effektiva däck

Tillverkare Publicerat den 2018-03-10 av Yannick O'Conor

På den internationella bilsalongen i Genève presenterade Goodyear sin nya teknologi för elbilar, med namnet Electric Drive.

Goodyear EfficientGrip Performance Electric Drive Goodyears däckprototyp EfficientGrip Performance visades i Genève för att presentera teknologin Electric Drive - Copyright © : Goodyear

En teknologi som kommer att finnas inom en snar framtid

På den internationella bilsalongen i Genève ställer Goodyear många olika frågor om morgondagens mobilitet. Efter att ha presenterat konceptdäcket som ”andas” presenterade den amerikanska tillverkaren även en ny teknologi för morgondagens elbilar.

Och med morgondagen menar Goodyear 2019. ”Den strängare lagstiftningen när det gäller att minska utsläpp [...] skapar en perfekt miljö för elbilar”, förklarar Chris Delaney, chef för Goodyear EMEA. ”Vi arbetar tillsammans med biltillverkare för att nästa år kunna presentera vår teknologi Electric Drive, som utformats för att uppfylla de specifika prestandakrav som finns i detta växande fordonssegment.”

 

En prototyp med denna nya teknologi

Vid sin monter i Genève visade tillverkaren en prototyp för EfficientGrip Performance med teknologin Electric Drive. Det man vet om denna innovation är att den kommer att öka däckets livslängd och fordonets räckvidd. De fina lamellerna på hela slitbanan kommer att öka däckets kontaktyta mot marken jämfört med traditionella radiala kanaler. Konstanta prestanda tack vare formen på däckets ihålighet, som optimerats för att klara av batteriernas vikt i dessa nya elbilar och samtidigt absorbera deras höga vridmoment.

De material som används i tillverkningen av detta däcka har valts ut för att ge ett ultralågt rullmotstånd och minska rotationsmassan. Sidorna har även utformats för att öka den totala aerodynamiken.

”I ett företag där man tagit fram innovativa produkter i 120 år och som har hjälpt och hjälper till att förändra transportmarknaden, bevisar prototypen för EfficientGrip Performance med teknologin Electric Drive att Goodyear fortsätter att göra framsteg när det gäller att utveckla den framtida mobiliteten”, avslutar Chris Delaney.

 

Titta på videopresentationen av Electric Drive: