Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Michelin kommer att leverera däck till Formel E ända till 2021

Michelin är exklusiv leverantör till Formel E ända till 2021

Tillverkare Publicerat den 2017-12-14 av Yannick O’Conor

Michelin och Formel E har tillkännagivit undertecknandet av ett nytt partnerskap som gäller ända till slutet av säsongen 2020/2021.

Michelin_Formule_E Michelin och Formel E förlänger sitt partnerskap ända till 2021 - Copyright © : FIA

Michelin och Formel E: samarbetet fortsätter

År 2014 var Michelin en av de första partners som var med och grundade stadstävlingen med bilar som drivs med elektricitet till 100 %. Tillverkaren från Clermont har varit exklusiv leverantör till de stall och förare som deltar i Formel E ända sedan den första säsongen. Ett samarbete som fyllts av framgång för båda parter som nu beslutat sig för att förlänga detta samarbete åtminstone till 2021.

Ett däck som skräddarsytts för tävlingar

De fordon som tävlar i Formel E är till 100 % elektriska och därför var Michelin tvungen att ta fram ett däck som hade bra prestanda samtidigt som det var energieffektivt. Det var det man gjorde med modellen som används i tävlingssammanhang, både på torra och våta banor.

Michelin_FE_pressionCopyright © : FIA

I och med förlängningen av detta partnerskap kommer Michelin även att vidareutveckla däcken och man har redan påbörjat de nya däcken som kommer att sitta på nästa generations monospace-bilar. ”Efter ett nyskapande arbete, där man till exempel erbjudit det första tävlingsdäcket på 18 tum med hög energieffektivitet avsett för monospace-bilar, har Michelin nu ambitionen att fortsätta sitt forskningsarbete och testa nya teknologier under den kommande säsongen”, sade Pascal Couasnon, chef för Michelin Motorsport. Ett samarbete som även uppskattas av Alejandro Agag, skapare och styrelseordförande för Formel E: ”Michelin trodde på ett tävlingskoncept långt före lanseringen och man delade vår vision med en innovativ plattform där man testar och utvecklar nya teknologier som i framtiden kommer att tillämpas på bilproduktion för den breda allmänheten. Formel E är ett avantgardistiskt projekt och i anslutning till detta har Michelin skapat ett specifikt däck för våra behov, men vars filosofi är inspirerad av dem som utrustar bilarna i vår vardag. Jag är mycket angelägen om att fortsätta samarbetet med Michelin ända till slutet av säsong 7, och även därefter”.