Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Michelin Safe & Drive: eCall-teknologin och mycket mer

Michelin Safe & Drive: eCall-teknologin och mycket mer

Tillverkare Publicerat den 2017-09-20 av Yannick O’Conor

Michelin har presenterat sin lösning Safe & Drive, som erbjuder bilisterna säkerhet och tjänster. Bland annat har denna mobilitetslösning en anordning för nödanrop.

Michelin_Safe&Drive Anslutningsutrustningen för Michelin Safe & Drive kopplas in i cigarrettändaren och ansluts via Bluetooth till din smartphone - Copyright © : Michelin

eCall-lösning som är enkel att använda

Säkerhet och tjänster. Det är Michelins löfte när man lanserar Safe & Drive (säkerhet och körning), ett litet föremål som man ansluter i cigarrettändaren som är direkt kopplad till en smartphone-app. Denna anslutna mobilitetslösning har många fördelar, till exempel en nödanropsanordning. Den kallas för eCall och teknologin ingår i Safe & Drive. En accelerationsavkännare detekterar hastiga hastighetsändringar för fordonet. Om kollisionen bedöms som allvarlig skickar applikationen en varning till ett Michelin-center som kommer att försöka att få kontakt med dig. Om du inte svarar kommer din GPS-information och information om händelsen att skickas till en lämplig räddningstjänst.

Många andra tjänster

Safe & Drive begränsar sig inte enbart till eCall-teknologin. Michelin erbjuder även personlig assistans via telefon eller chatt, och det dygnet runt alla dagar i veckan. Denna assistans kan till exempel ge dig information om närmaste mack eller parkering, ge dig den senaste väderrapporten samt till och med tipsa om en restaurang! Mer teknisk rådgivning får man via en annan telefonsupport, i synnerhet när det gäller däck.

Goda nyheter när det gäller glömska personer: Safe & Drive har en funktion för att ”hitta min bil” som registrerar den senaste kända positionen för fordonet och som vägleder dig dit, om du har glömt var du lämnade den.

Titta på presentationsvideon för Michelins lösning Safe & Drive: