Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Michelin utrustar konceptbilen Renault Symbioz med ett slimmat däck

Michelin utrustar konceptbilen Renault Symbioz med ett slimmat däck

Tillverkare Publicerat den 2017-09-18 av Yannick O’Conor

Michelin visade sitt slimmade konceptdäck (smalt däck) monterat på den fantastiska Renault Symbioz på den internationella bilsalongen i Frankfurt (IAA). Ett däck som utlovar energieffektivitet och aerodynamik för konceptbilen.

Michelin_Slimline_Renault_Symbioz Konceptbilen Renault Symbioz har utformats som en förlängning av hemmet - Copyright © : Michelin

Slimline: ett högt och smalt däck

215/45 R23. Detta konceptdäck har en ovanlig dimension: stor diameter, men smalt. Det slimmade format kommer att vara mer energieffektivt tack vare ett lägre rullmotstånd jämfört med konventionella däck med samma diameter. Michelin uppger även att däckets stora omkrets gör att det får färre deformeringar och därigenom mindre energiförlust. Den tunnare slitbanan förbättrar däckets aerodynamik samtidigt som den tillför ett estetiskt värde till fordonet från Renault.

Symbioz: det djärva konceptet från Renault

Hur kommer bilarna att se ut år 2030? På den internationella bilsalongen i Frankfurt (IAA) försökte Renault att ge svar på denna fråga genom sitt koncept Symbioz. 4,7 meter lång, 2 meter bred: den är som ett helt vardagsrum, denna autonoma, uppkopplade och till 100 % elektriska bil, som fungerar som dragplåster på årets version av IAA. En konceptbil som utrustats med däck från Michelin, som arbetat tillsammans med den franska biltillverkaren.

Och det är inte första gången! Redan 2014 utrustade Michelin konceptbilen från Renault: Eolab. Det däck som man valde då benämndes ”tall and narrow”, för sitt smala utseende sin och stora dimension. En modell som inspirerade den franska tillverkaren när man skulle montera sitt nya däckkoncept på Symbioz.