Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Pirelli-kalendern 2016 har kommit!

Pirelli-kalendern 2016 har kommit!

Tillverkare Publicerat den 2015-12-03 av Alexandre Lenoir

2016 års upplaga av den populära Pirelli-kalendern presenterades för pressen den 30 november. Efter Helmut Newton 2014 och Steven Meisel och Gigi Hadid 2015 får de få utvalda som har privilegiet att hänga upp den ännu en gång möjlighet att nöjet att titta på foton av den amerikanska porträttfotografen Annie Leibovitz

Serena Williams – Pirelli-kalendern 2016 Pirelli piggar upp våra sinnen så här i slutet av 2015 med en kalender som kommer från välkänt håll! - Copyright © : Pirelli

I denna utgåva finns det nästan inget naket. Konstnären har valt tretton framgångsrika kvinnor inom olika områden såsom film (skådespelerskan Yao Chen, regissören Ava DuVernay och producenten Kathleen Kennedy), mecenatverksamhet (Agnes Gund), sport (Serena Williams), musik (Patti Smith …), finans, mode, œvälgörenhetsarbete etc.

Det finns inte heller någon fysisk stereotyp eftersom kvinnorna representerar etnisk mångfald och olika generationer.

Copyright © :
 

Det är andra gången som Annie Leibovitz signerar den berömda kalendern. Hon förklarar att kalendern år 2000 ”var en praktisk övning i nakenfotografering. Det var ett enkelt koncept. För 2016 års kalender har vi en helt annan approach, men den är fortfarande lika enkel: en klassisk porträttserie med svartvita foton som tagits i min ateljé. (…) Jag ville att fotona skulle visa kvinnorna precis så som de är, utan tillgjordhet.”

Den som inte får förmånen att äga ett eget exemplar av denna utgåva kan se bilderna online på www.pirellicalendar.com. Där får man dessutom tillgång till extramaterial och foton som inte ges ut samt ett historiskt avsnitt där man kan titta i tidigare kalendrar. När digitaliseringen är klar kommer alla kalendrar som publicerats sedan 1964 att finnas online.