Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Pirelli-kalendern firar 50 år med foton som tidigare ej publicerats

Pirelli-kalendern firar 50 år med foton som tidigare ej publicerats

Tillverkare Publicerat den 2013-11-27 av Cédric Pinatel

Pirelli-kalendern har redan funnits i 50 år. För att fira detta har den italienska tillverkaren gått tillbaka i tiden i nästa utgåva av den berömda kalendern

Pirelli-kalendern 50 år Fotografi från 1986 av Helmut Newton i ny upplaga för att fira att Pirelli-kalendern fyller 50 år - Copyright © : Pirelli

50 år och inte en enda rynka

Bildäck och konstnärliga foton är inte något som man brukar förknippa med varandra. Hos Pirelli har man dock steg för steg lyckats skapa en veritabel myt genom att varje år publicera en kalender med modeller som avlägsnat sig mer och mer från däckvärlden. Allt började 1964 och därför firar man i dag att Pirelli-kalendern redan funnits i 50 år. Man firade detta redan för några månader sedan med en fotosession som organiserades i New-York, där man förenade två talangfulla fotografer såväl som toppmodeller som utmärkt sig i vissa utgåvor. Och medan man fortfarande väntade på 2014 års upplaga av Pirelli-kalendern, bestämde sig den italienska tillverkaren till slut för att överraska världen med en förvånande strategi.

 

 

Hyllning till Helmut Newton

Pirelli-kalenderns foto 1986Copyright © : Pirelli
2014 kommer endast de foton som tagits i New York i juni månad att vara nya. Den italienska tillverkaren har beslutat sig för att inte genomföra en ny fotosession för 2014 års kalender, utan i stället tänker man göra en en effektfull tillbakablick i kalenderns historia. Pirelli kommer att visa en serie foton som aldrig tidigare publicerats och de är från 1986 och tagna av Helmut Newton. Den kända tyska fotografen hade kunnat publicera sina bilder från denna tid (med tanke på utgåvan detta år), men Pirelli bestämde sig till slut för att publicera andra foton i stället.

Pirelli låter oss alltså se dessa foton i samband med sin 50-årsdag och de som gillar denna kalender kommer inte att bli besvikna. Där kommer framför allt att finnas några vackra italienskor; och till och med en del tävlingsbilar.

 

Se mer

>> Videoinspelning med Helmut Newtons hemliga kalender