Evenemang som organiseras av däcktillverkare - McLaren utrustar sina sportbilar med däcken Pirelli Winter Sottozero

Pirelli och McLaren går samman för att skapa en uppsättning med vinterdäck för modellerna ”Sport Series”

Tillverkare Publicerat den 2017-12-06 av Yannick O’Conor

Modellerna ”Sport Series” från tillverkaren McLaren kommer hädanefter att finnas som vinterhjul med aluminiumfälgar och vinterdäck från Pirelli.

Pirelli_Mclaren Modellerna ”Sport Series” från McLaren kommer att ha två hjuluppsättningar från Pirelli – för sommaren och för vintern - Copyright © : McLaren

En extra hjuluppsättning

Pirelli och McLaren går samman igen. När Winter Sottozero Serie 3 redan är godkänt och tillgängligt som första montering för fler bilar i ”Sport Series”, så blir detta däck även tillgängligt som tillval i en extra hjuluppsättning för 540C, 570S, 570GT och 570S Spider.

Vad är syftet med detta tillval? Göra vinterdäcket tillgängligt för dem som älskar det brittiska märket. De som köper dessa fartvidunder kommer att uppmuntras att välja mellan sommardäck och vinterdäck från Pirelli som första montering. Utifrån den hjuluppsättning som valts kommer McLaren att tillhandahålla kompletta hjul – med aluminiumfälgar – utrustade för den andra säsongen. Däcken är färdiga att monteras och enkla att förvara, så deras livslängd ökar.

”Det spelar ingen roll om det är obligatorisk med vinterdäck eller inte, att ha dem inom räckhåll och färdiga att sätta på är en bra reflex när väderförhållandena börjar bli sämre”, förklarar Carl Whipp, chef för efterförsäljningen hos McLaren Automotive, i sin servicepresentation. ”Att ha en extra hjuluppsättning gör att man enkelt och snabbt kan byta till däck av god kvalitet när vintern kommer. Det är därför som vi bestämt oss för att gå samman med Pirelli.” 

Dessa däck kommer att finnas hos alla återförsäljare för McLaren i Europa och Nordamerika.

Pirelli_Sottozero_MCCopyright © : McLaren