Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Pirelli P Zero: nytt Formel-1-däck med 2018 års färger

Pirelli presenterar sina nya däck av typen slicks med 2018 års färger i Formel 1

Tillverkare Publicerat den 2017-11-28 av Yannick O’Conor

Den italienska tillverkaren, Pirelli, exklusiv leverantör till Formel 1, har presenterat sina nya däck för säsongen 2018. Två nya typer av däck finns tillgängliga.

Pirelli_AbuDhabi_F1 De nya däcken för Formel-1-säsongen 2018 presenterades vid den senaste Grand Prix-tävlingen i Abu Dhabi - Copyright © : FIA

Två nya däck visades

Efter säsongen 2017 som präglades av att britten Lewis Hamilton dominerade vid ratten på sin Mercedes, så visade Pirelli de däck som reserverats för förarna för säsong 2018. Detta år kommer två nya däck som är ”hypermjuka” och ”superhårda”. Även om de är nya så har de i själva verket det gamla däckets ”hårda” egenskaper. Efter att ha växlat mellan olika stall och många olika ingenjörer, så bestämde sig den italienska tillverkaren för att erbjuda ännu mjukare däck. De fem däcken av slicks-typ 2017 kommer alltså att finnas med, men med olika versioner, och mjukare. Regndäcken, Cinturato, som anpassats för körning på vått underlag, kommer även de att presenteras, och även här har Pirelli en del tekniska nyheter.

En regnbåge med däck

Eftersom det redan är på gång inom tävlingar och även för personbilsdäck, så har dessa Pirelli P Zero, som utvecklats speciellt för tävlingssammanhang, var och en sin färg. På så vis blir det nästan en regnbåge som den italienska tillverkaren erbjuder, och man har även bestämt sig för att ändra färgerna en aning jämfört med förra året.

De nya ”hårdare” däcken blir alltså blåa och de ”superhårda” får orange färg, medan de ”hypermjuka” får en blekrosa färg. Tänk på att vi redan i oktober förra året fick se rosa däck i Grand Prix i USA, vid det tillfälle då man uppmärksammade bröstcancer. Denna fantastiska basar startar den 25 mars 2018 i Melbourne.

Här finns Pirellis presentation av de nya Formel-1-däcken på video