Evenemang som organiseras av däcktillverkare - Pirelli Pzero finns hädanefter i olika färger - rezulteo

Pirelli Pzero finns hädanefter i olika färger

Tillverkare Publicerat den 2017-03-15 av Julien Taillandier

Pirelli tog tillfället i akt på Genève-salongen 2017 att presentera en spännande nyhet som är reserverad för deras serie Pzero: olika färger på däckens sidor. En individualisering som för tankarna till däck inom Formel 1.

Pirelli_Pzero_vit Färg på Pzero från Pirelli - Copyright © : Lizeo 2017

Violett, röd, gul, vit, orange, grön eller blå är de färger man ser på däcken inom Formel 1. Färgkoder gör att man kan identifiera olika gummikvaliteter (regn, mellan, hård ...). Med syftet att erbjuda ännu mer exklusiva däck, har den italienska tillverkaren bestämt sig för att ha färger på sidorna i serien Pzero.

Man kan redan nu, när man bestämmer sig för sina däck, välja att ha röd, gul, vit eller grå färg på däckens sidor, eller en specialfärg med otaliga nyanser som Pirelli erbjuder.

Färgade sidor är ingen nyhet. Det finns flera tillverkare som redan försökt sig på denna lösning, men inte kommit till försäljningsstadiet på grund av produktionsfrågor eller färgens förmåga att stanna kvar och tåla olika väderförhållanden. Men Pirelli, med sin erfarenhet inom tävlingssammanhang, har lyckats få fram en färg som är väderbeständig och slittålig.

För information om vilka fordon som denna individualisering gäller samt priser för dessa däck, gå till: http://shop.pirelli.com

Pirelli_Pzero_blåCopyright © : Lizeo 2017