Tips och råd om vinterdäck - När ska man montera vinterdäcken?

När ska man montera vinterdäcken?

Dina vinterdäck Anders

Vänta inte med att sätta på vinterdäcken tills den första snön faller eller till det datum då det är obligatoriskt att ha dem! Det viktigaste kriteriet är när temperaturen sjunker!

Däck på höstväg Däckets beteende förändras samtidigt som klimatet växlar - Copyright © : All Rights Reserved

Varje år är det samma sak: du tänker att du har gott om tid på dig tills du ska montera vinterdäcken och plötsligt en dag måste du sätta på vinterdäcken i all hast: det har snöat under natten eller så står du inför att det är obligatoriskt att sätta på vinterdäcken!

Denna situation är inte bara irriterande utan även farlig. Visste du att under 7 °C hårdnar gummit på ett sommardäck och förlorar sin greppförmåga? Det är därför man rekommenderar att du sätter på vinterdäcken direkt när temperaturen börjar sjunka.

Det är ju så att vinterdäcken består av en gummiblandning som tagits fram för att ge goda prestanda i låga temperaturer. Dessutom har de en mönsterprofil och en lamellkonstruktion som bibehåller greppet på våta, snöiga och hala underlag.

 

 

Vilka vinterdäck ska jag välja till min bil?

Kontrollera alla dimensioner som är godkända för din bil och även de bästa priserna som erbjuds på marknaden för de olika modellerna (internet och säljplatser).

> Hitta vinterdäck