Tips och råd för att köpa rätt däck - Billiga däck: inte alltid en bra affär …

Billiga däck: inte alltid en bra affär …

Köpa rätt däck Erik

Självklart vill man köpa däck till ett billigare pris. Men ett lågt pris betyder inte alltid att det är en bra affär. Först och främst eftersom billigare däck generellt sett har en lägre säkerhetsnivå. Dessutom är körsträckan ofta kortare än den som gäller för däck från de stora märkena.

caddie köpa däck Billiga däck är inte nödvändigtvis en bra affär! - Copyright © : All Rights Reserved

 

För genomsnittsbilisten innebär köp av nya däck något som man måste göra, precis som när man ska köpa nya patroner till skrivaren eller sula om skorna. Därför är man noga med att få valuta för pengarna, det vill säga köpa till lägsta pris för att inte belasta sin budget med en utgift som den helst skulle klara sig utan. Men när det gäller däck så är ett lågt pris inte alltid synonymt med en god affär. Först och främst när det gäller säkerheten, men dessutom även när det gäller användningskostanden.

Det är faktiskt så att de flesta däck i de lägre prisklasserna idag har mediokra prestanda, det vill säga otillfredsställande, när det gäller säkerhet. Det har man kunnat konstatera när bromstester på vått underlag utförts med billiga kinesiska däck. Det är väl inte rimligt att man ska behöva riskera en olycka bara för att man ska kunna spara några hundra kronor?

Dessutom är körsträckan för billiga däck inte alltid tillfredsställande. Den är antagligen mycket kortare en den som förstklassiga däck har, om man tror på vad folk skriver på olika sajter. Ganska snart får man en helt annan uppfattning, än den man hade vid inköpstillfället, om hur mycket man sparar när man köper billiga däck.

Kort sagt: om du är ute efter valuta för pengarna, råder vi dig snarare att köpa däck i mellanklasserna vars produkter har genomgått jämförande tester. Det finns ett stort urval på vår sajt.