Tips och råd för att köpa rätt däck - Däckmontering: en tjänst som kan utföras hemma

Däckmontering: en tjänst som kan utföras hemma

Köpa rätt däck Alexandre Lenoir

Ofta tänker man på att man ska ta sig till en verkstad för att montera eller skifta sina däck och planerar sin tid och väntar på att få denna tjänst utförd. Det finns ett annat alternativ som förenklar det hela och det är att fordonsägarna får sina däck monterade ... hemma.

Interiör, monteringstjänst hemma Om du inte vill åka till verkstaden för att byta däck, kan verkstaden komma till dig - Copyright © : fr.fotolia.com/rezulteo.com

Att byta däck för tankarna till en väl inarbetad process. Bilen ska först köras till bilcentret eller till en specialist och när den väl är på plats lossar man på man hjulen och därefter startar det hela, från demonteringen till balanseringen som följer därefter. Har man tur går allt detta som smort och ganska snabbt, efter att man har kört bilen till anläggningen och väntat på att bytet ska ske.

För att du ska slippa allt detta erbjuder sig flera inrättningar, till exempel Vianor, eller Dackleader, att utföra hela proceduren åt dig. Nu tar man inte längre bilen till monteringsanläggningen utan det är i stället en mobil verkstad som kommer till bilen.
Denna mobila verkstad är en skåpbil där allt material som krävs för arbetet finns med: däcken har självklart beställts av kunden, domkraften för att lyfta bilen, däckborttagaren, kompressorn och den oumbärliga balanseringsapparaten.

För att den mobila verkstaden ska komma till kunden hemma eller på kontoret behöver kunden bara följa en enkel process som börjar hos serviceföretaget. Där avgör man först vilket geografiskt område det handlar om så att man kan verifiera att det finns en mobil verkstad som kan utföra arbetet. Därefter väljer kunden de däck som han/hon vill beställa, skapar ett kundkonto och betalar direkt online via ett säkert formulär. När beställningen godkänts hör operatören av sig så snart däcken är tillgängliga så att ni kan komma överens om plats och tid för monteringen såväl som priset för jobbet utifrån den typ av fälgar som bilen har.Montering av däck hemmaCopyright © : rezulteo

Under perioder med normalt arbetsflöde tar det vanligtvis två till fem dagar från beställningen till dess att monteringen är genomförd. När den mobila verkstaden är på plats får man räkna med ungefär en för demontering och montering av de nya däcken.  Betalningen för arbetet (borttagning, montering, balansering, eventuell däckrotation) görs upp med mekanikern.

Om det krävs extra tid eller utrymme (Arbetet som ska utföras kräver mer än ett besök eller är säsongsberoende. Det måste även finnas tillräckligt med plats för den mobila verkstaden i närheten av bilen.), så är montering hemma ändå en praktisk och ekonomisk lösning. Man behöver inte ta sig till monteringscentret och det är inte mycket dyrare än om arbetet skett på centret.