Bilutställningar och evenemang - Michelin presenterar Energy Saver + på bilmässan i Reifen Essen

Michelin presenterar Energy Saver + på bilmässan i Reifen Essen

Evenemang Publicerat den 2012-06-11

Michelin Energy Saver som lanserades 2008 är ett av världens mest sålda däck inom alla kategorier. På den internationella däckmässan i Essen i Tyskland presenterade tillverkaren efterföljaren: Energy Saver +. Säkrare, längre livslängd och bättre bränsleekonomi: det utlovar Michelin med detta nya däck. Vi kommer snart att få reda på mer eftersom den officiella presentationen av Energy Saver + kommer att äga rum om några dagar i Sverige.

Foto däcket michelin energy saver + Copyright © : © rezulteo

Efterföljaren till Energy Saver, ett av Michelins mest framgångrika däck, är efterlängtad av alla däckspecialister. Hittills har väldigt lite information läckt ut. Presentationen av däcket ägde rum i Essen i Tyskland när den internationella däckmässan öppnades den 5 juni. Michelin gav information om prestanda för detta nya däck som är avsett för det största bilsegmentet. Vi ser fram emot den officiella presentationen av däcket som snart kommer att äga rum i Sverige.

Det är ett viktigt datum när Energy Saver + presenteras. Från och med den 1 juni kan tillverkarna märka sina däck enligt kriterier för det europeiska regelverket vad gäller obligatorisk märkning för däck. Med denna åtgärd får konsumenterna en enhetlig information om tre egenskaper hos ett däck: energieffektivitet, bromsförmåga på vått underlag och ljudnivå.

Prestanda

Energieffektivitet och säkerhet är viktiga egenskaper hos Energy Saver, och med Energy Saver + vill Michelin visa att man förbättrat dessa egenskaper ytterligare. På bilmässan i Essen använde sig tillverkaren av den däckmärkning, som kommer att börja gälla från och med november 2012, för att presentera de egenskaper som kommer att anges på det nya däcket när det säljs till hösten:

Etikett prestanda Michelin Energy Saver +Copyright © : © rezulteo

  • Energieffektivitet (minskar bränsleförbrukningen): B till C utifrån dimensioner
  • Säkert på vått underlag: A
  • Yttre bullernivå: 68 till 70 dB utifrån dimensioner, nivå 2 (uppfyller den framtida normen)

Teknologin

Foto mönster michelin energy saver + däcketCopyright © : © rezulteo

  • Förbättrad mönsterprofil: kontaktytan (mot marken) har ökats med 10 % i jämförelse med Energy Saver, vilket ger ett bättre grepp.
  • En ny gummiblandning: Eco-Grip Compound garanterar en bättre molekylutväxling (det vill säga mindre uppvärmning), vilket förbättrar bränsleekonomin och livslängden betydligt (45 000 km i genomsnitt).
  • Ett förstärkande gummilager: denna innovation minskar rullmotståndet, vilket leder till minskad bränsleförbrukning och minskat CO2-utsläpp. Michelin tillkännager en besparing på 60 liter bränsle under däckets livslängd i jämförelse med Energy Saver.

Dimensioner

Vi vet inte exakt ännu vilka dimensioner som kommer att finnas. Michelin Energy Saver + kommer att finnas i 14 till 16 tum med en sidohöjd på 50 till 70 och hastighetsindex T, H och V.