Bilutställningar och evenemang - Pirelli sitter på nya Ferrari, McLaren och Lamborghini på bilsalongen i Genève

Pirelli sitter på nya Ferrari, McLaren och Lamborghini på bilsalongen i Genève

Evenemang Publicerat den 2014-03-20 av Sven

Pirelli fortsätter att vårda sina partnerskap i sportsammanhang när det gäller serietillverkade bilar. Nyheterna från Ferrari, McLaren och Lamborghini kör alla med speciella italienska däck.

Pirelli P Zero McLaren bilsalongen i Genève 2014 Pirelli har utrustat de snyggaste sportbilarna med skräddarsydda däck på bilsalongen i Genève 2014 - Copyright © : McLaren

Den obestridda ledaren inom sportsammanhang

När det gäller däck till sport- och prestigebilar har Pirelli helt klart den bästa täckningen av nyheter från de mest namnkunniga märkena. Pirelli P Zero är ett däck med höga prestanda som ofta sitter som förstamontering på prestigebilar, med inte mindre än totalt 380 godkännanden på bilsalongen i Genève 2014. Det är 90 fler än förra året. Och dessutom är nyheterna som den italienska tillverkaren fått ta hand om i år många och prestigefyllda.

 

McLaren, Ferrari och Lamborghini

En av stjärnorna på bilsalongen i Genève var utan tvekan den nya Lamborghini Huracan, en superbil som ersätter Gallardo i den italienska tillverkarens sortiment. Märket från Sant'Agata Bolognese arbetar nästan enbart med Pirelli och för denna nya sportbil har man ännu en gång valt den transalpina tillverkaren. Pirelli har utformat skräddarsydda P Zero till den lilla italienska sedanbilen, som har markeringen L för att ange märket Lamborghini. Med en dimension på 245/30ZR20 fram och 305/30ZR20 bak är dessa specialutformade P Zero framtagna för att exakt tillgodose behoven för denna nya bomb med fyra drivande hjul och 610 hästkrafter och som kan gå från 0 till 100 kilometer i timman på 3,2 sekunder och komma upp i 325 kilometer i timman som mest.

LamborghiniCopyright © : Lamborghini
McLaren har även specialutformade däck från Pirelli till sin nya 650S. En bil som på papperet är ännu mer effektiv än Lamborghini med en V8 biturbo på 650 hästkrafter, och som går från 0 till 100 kilometer i timman på 3,1 sekunder och framför allt från 0 till 200 kilometer i timman på bara 8,4 sekunder. Även här är däcken P Zero specialutformadeP Zero Corsa Asimmetrico med märkningen MC1 med storleken 235/35 R19 fram och 305/30 R20 bak. Notera även att denna 650S även har specialutformade vinterdäck från PirelliWinter Sottozero 3 som är skräddarsydda för den engelska sportbilen.

FerrariCopyright © : Ferrari

Och slutligen har Pirelli så klart sin partner Ferrari. Märket med den stegrande hästen presenterar nya California T i Genève och denna cabriolet har även den specialutformade P Zero. De har markeringen F01 och detta unika P Zero finns i 19 tum och 20 tum.