Ny däckmärkning på rezulteo - Nyheterna i rubriken: Ny däckmärkning

Ny däckmärkning

 • Den europeiska märkningen: förbud mot att sälja de däck som fått de sämsta betygen

  Publicerat den 2017-05-05 av Yannick O'Conor

  Från och med den 1 maj 2017 kommer man inte längre att kunna sälja de personbilsdäck som fått betyget G för rullmotstånd och F för bromsförmåga på vått underlag i den europeiska märkningen.
  Läs mer

   
 • Endast 8 % av bilisterna känner till de tre märkningskriterierna

  Publicerat den 2013-11-20 av Anders

  Däckmärkningen har blivit obligatorisk i Europa. Har de europeiska kunderna tagit till sig denna nyhet helt och hållet i samband med däckinköp? I en ny studie som Rezulteo utfört tillsammans med Ipsos noterar man att märkningen är mer känd än tidigare, men att den fortfarande inte utgör ett avgörande kriterium för kunden som i stället föredrar att förlita sig till produktens pris och råd som specialister ger vid försäljningen.
  Läs mer

   
 • Inga däck med AA-klassificering före 2013

  Publicerat den 2013-01-01

  Just nu finns det inga däck som har en AA-märkning, inte ens bland de stora märkena. Den europeiska lagstiftningen har satt ribban mycket högt, i synnerhet när det gäller energieffektivitet. Tillverkarna tillkännager att de första däcken med AA-märkning kommer 2013. I väntan på dem duger märkningarna B och C gott.
  Läs mer

   
 • Märkning av däck utanför Europa

  Publicerat den 2012-11-28 av Anna

  I dagsläget är det bara Japan och Korea som anammat däckmärkning. Men andra länder såsom USA och Brasilien kommer snart att göra samma sak. Kriterier, nivåer, märkning: översikt över olika åtgärder.
  Läs mer

   
 • Märkningen av däck pågår

  Publicerat den 2012-09-18

  De första märkta däcken håller på att levereras och är snart ute till försäljning. Däcksajter på internet har också börjat ange däckens prestandamärkning i sin produktinformation. Alla förbereder sig på de frågor som bilisterna kommer att ställa.
  Läs mer

   
 • Första märkningarna från och med juni 2012

  Publicerat den 2012-09-07

  EU-kommissionen har preciserat regler angående märkning av däck

  2012 kommer det att finnas en europeisk märkning för däck. Den kommer inte att vara obligatorisk förrän i november, men tillverkare och återförsäljare kan börja använda den redan i juni.
  Läs mer

   
 • Snart finns en märkning som visar däckens prestanda

  Publicerat den 2012-09-07

  Från och med november 2012 kommer däck som säljs att ha en märkning som informerar kunden om däckets prestanda. Kriterier som gäller: säkerhet, bränsleförbrukning och bullernivå. Miljövänliga däck gynnas.
  Läs mer

   
 • Bridgestone presenterar ett däck med AA-klassning vid Bilsalongen i Paris

  Publicerat den 2012-09-07

  Tillverkaren kommer att presentera EP001S, det senaste i serien av bränslesnåla Ecopia, i september på bilsalongen i Paris. Detta däck kommer att få betyget AA, det vill säga det högsta betyg man kan få för energieffektivitet och bromsförmåga på vått underlag.
  Läs mer

   
 • Med Cinturato P7 Blue lanserar Pirelli det första AA-klassade däcket på marknaden

  Publicerat den 2012-09-07

  Sedan den 1 juni har tillverkarna kunnat ange prestanda för sina nya däck. Med Cinturato P7 Blue, sätter Pirelli ribban högt med en gång: man är först om att lansera ett AA-klassat däck i tre dimensioner. Det vill säga ett däck som fått högsta betyg för bromsförmåga på vått underlag och energieffektivitet. De andra tillverkarna är inte långt efter, men de kommer inte att presentera några AA-klassade däck förrän 2013.
  Läs mer

   
 • 2 500 km på en tank: rekord för Ford och Continental 

  Publicerat den 2012-09-07

  Knut Wilthil och Henrik Borchgrevink, två norska förare, har slagit rekord när det gäller att köra längst på en enda tank. På två dagar körde de mer än 2 500 km med en Ford Mondeo Econetic 1,6L turbo diesel som hade Continental-däck i serien ContiEcoContact 5. En succé som man kommer att tala om i samband med däckens prestanda, i synnerhet när det gäller rullmotstånd och bränsleförbrukning. 
  Läs mer

   
 • Goodyear presenterar sitt däckkoncept AA

  Publicerat den 2012-08-16

  Goodyear, som är mycket engagerad när det gäller den europeiska märkningen, har just presenterat ett konceptdäck med betyget AA, som är det bästa betyg man kan få vid prestandatester. EfficientGrip AA, som utformats inom sortimentet för låg bränsleförbrukning, kommer att fungera som grund för utveckling av däck som förenar säkerhet med minskad bränsleförbrukning.
  Läs mer

   
 • Dunlop presenterar ett sportdäck AA

  Publicerat den 2012-08-16

  I den internationella bilsalongen i Essen tog Dunlop tillfället i akt för att presentera BluResponse AA, ett däck med höga prestanda med betyget AA enligt kriterier för däckmärkning. Däcket kommer att fungera som grund för utveckling av däck som förenar sportighet och säkerhet med låg bränsleförbrukning.
  Läs mer