Ny däckmärkning - Bridgestone presenterar ett däck med AA-klassning vid Bilsalongen i Paris

Bridgestone presenterar ett däck med AA-klassning vid Bilsalongen i Paris

Ny däckmärkning Publicerat den 2012-09-07

Tillverkaren kommer att presentera EP001S, det senaste i serien av bränslesnåla Ecopia, i september på bilsalongen i Paris. Detta däck kommer att få betyget AA, det vill säga det högsta betyg man kan få för energieffektivitet och bromsförmåga på vått underlag.

Bridgestone Ecopia EP001S Copyright © : All right reserved

Precis som andra stora tillverkare har Bridgestone positionerat sig när det gäller kriterierna för den europeiska däckmärkningen. Den japanska tillverkaren har precis meddelat att man kommer att presentera ett däck med betyget AA på bilsalongen i Paris, som äger rum i september.

Däcket heter EP001S: EP som Ecopia, i Bridgestones serie med bränslesnåla däck, 001 som det senaste i serien Turanza, T001. 

Märkningen för det framtida Bridgestone Ecopia EP001S.

• Energieffektivitet (minskar bränsleförbrukningen): A
• Säkert på vått underlag: A
• Yttre bullernivå: 69 dB

Däcket Ecopia EP001S kommer att ha teknologin NanoPro-Tech, precis som Turanza T001. Det handlar om en patenterad sammansättning som Bridgestone har, som gör att två motsatta egenskaper kan förenas: grepp på vått underlag som vanligtvis medför ökad friktion mellan gummit och vägbanan och energieffektivitet som kännetecknas av ett lågt rullmotstånd.